Το ηλεκτρικό «Datsun» των 400+ ίππων

Μια πολύ νοσταλγική, αλλά ταυτόχρονα υπερ-μοντέρνα, πρόταση στα αγροτικά έρχεται από την Αμερική και την Alpha Motor, συνδυάζοντας εμφάνιση από Datsun και τεχνολογία από το σήμερα, σε ένα ρετρό πακέτο που ξεπερνά τα 400 άλογα.

Το Wolf, όπως ονομάζεται το προς το παρόν αποκλειστικά ψηφιακό, pick up εμπνέεται σχεδιαστικά από τα αντίστοιχα ιαπωνικά των 70’s, κυρίως τα Datsun και τα Toyota (620 και Hilux αντίστοιχα). Το λευκό χρώμα που ντύνει το προφίλ των ελαστικών και οι νικελωμένοι καθρέπτες εντείνουν την επιστροφή στο παρελθόν, αλλά η κλειστή μάσκα και οι πτυσσόμενες χειρολαβές μας επαναφέρουν στο παρόν. Το ίδιο κάνουν τα LED φανάρια εμπρός-πίσω, αλλά και η οθόνη αφής στο -απλό και μινιμαλιστικό κατά τα άλλα- εσωτερικό (αναλογικό το καντράν).

Κάτω από το περίβλημα του Wolf συναντάμε αρχιτεκτονική 400 Volt και ανεξάρτητες αναρτήσεις, με την πρόθεση των Αμερικανών να είναι η προσφορά διαφόρων εκδόσεων ισχύος και μπαταρίας. Ως βάση τοποθετούνται τα 45 kWh και 201 άλογα από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω, την ώρα που η κορυφή καταλαμβάνεται από συστοιχία 100+ kWh και ισχύ άνω των 402 ίππων από δυο μοτέρ (ένα εμπρός, ένα πίσω). Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο γίνεται αναφορά για τα προσδοκώμενα νούμερα αυτονομίας: από 402 έως 563 χλμ.

O «Λύκος» ακόμα δεν έχει πάρει έγκριση για παραγωγή, καθώς η Alpha Motor σφυγομετρά το κοινό (και τους επενδυτές) για να δει τι ζήτηση υπάρχει. Αν βγει στην αγορά, σκοπός είναι η βασική τιμή να οριοθετηθεί κάτω από τις 40.000 δολάρια (35.000-36.000 για την ακρίβεια, ήτοι 32.480-33.406 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store