Το Hyundai Casper ετοιμάζεται για την Ευρώπη

Το μικρότερο SUV της Hyundai, το Casper έκανε την εμφάνισή του στη Ν. Κορέα το 2022 και γρήγορα έγινε ανάρπαστο. Λογικό, αφού πρόκειται για ένα στιλάτο μίνι SUV, το οποίο διατίθεται σε προσιτές τιμές και είναι πολύ πρακτικό.

Στην Ευρώπη δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται τελικά ότι δεν θα αργήσει πολύ. Για του λόγου το αληθές ένα Hyundai Casper φωτογραφήθηκε γεμάτο με καμουφλάζ σε δρόμους τις Γερμανίας, συνοδευόμενο με ένα Fiat 500e και ένα VW e-up!. Παρόλο που ήταν σχεδόν ολόκληρο καλυμμένο, κάποια βασικά του τμήματα όπως τα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω και η οροφή μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για το Casper. Όμως δεν διέθετε κινητήρα βενζίνης αλλά ηλεκτροκινητήρα. Άλλωστε στον εμπρός προφυλακτήρα διακρίνονταν το πορτάκι για τη φόρτιση, ενώ η μάσκα ήταν εντελώς κλειστή. Καλυμμένο ήταν και το εσωτερικό του, εκτός από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του infotainment στο κέντρο του ταμπλό, όπως στο συμβατικό Casper.

Εξωτερικά το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Casper αναμένεται να διατηρήσει τον σχεδιασμό του μοντέλου με τα μηχανικά σύνολα βενζίνης, εκτός από την κλειστού τύπου μάσκα. Γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει πολύ νεανικό ντιζάιν και μήκος μόλις 3.595 χιλιοστά. Να σημειωθεί ότι το Casper με τους κινητήρες βενζίνης των 1.0 λτ. 76 hp Και 1.0T 100 hp που πωλείται στη Ν. Κορέα, ξεχωρίζει ακόμα για την αυξημένη πρακτικότητα και τους αρκετούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (301 λίτρα).

Το Casper EV δεν θα αντικαταστήσει το i10, ενώ αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 20.000 ευρώ. Άλλωστε πριν από ένα χρόνο ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann, είχε επιβεβαιώσει τα σχέδια της Hyundai για ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την Ευρώπη αυτής της τιμής. Να σημειωθεί ότι το i10 θα το δούμε και σε επόμενη γενιά, όπως αντίστοιχα και τα i20 και i30. Σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν κυκλοφορούσε το Casper και στην Ευρώπη με τους βενζινοκινητήρες.

Get it on Google Play Download on the App Store