Ποθητή restomod Mustang με 460 ίππους και A/C

Να είναι καλά η φιλοσοφία του restomod, έχουμε δει μερικά τρομερά αυτοκίνητα με ρετρό επιταγές αλλά σύγχρονα μηχανικά μέρη. Η Ford Mustang της Velocity Modern Classics αναμφισβήτητα περιλαμβάνεται στα πιο καλοεκτελεσμένα και υλοποιημένα projects, συνδυάζοντας την εμφάνιση και την αύρα των 60’s με την τεχνολογία και τις ανέσεις του σήμερα.

Το αναγεννημένο pony car βασίζεται στη Mustang Fastback του 1967, ενός από τα πιο κλασικά (και πλέον πανάκριβα) τετράτροχα όλων των εποχών. Το αμάξωμα δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνο της θρυλικής Αμερικάνας, πλην της ύπαρξης LED προβολέων εμπρός-πίσω, ενώ εξαιρετική πινελιά αποτελούν οι 17άρες ζάντες που θυμίζουν εκείνες της Bullitt. Φυσικά εδώ περιβάλλονται από υπερσύγχρονα ελαστικά (255/45 Continental Extreme Contact Sport 02) και συνδέονται με το δρόμο μέσω ρυθμιζόμενων αμορτισέρ της Fox, έχοντας μια ολοκαίνουργια ανάρτηση διπλών ψαλιδιών εμπρός και τεσσάρων συνδέσμων πίσω στη διαχείριση εγκάρσιων και πλευρικών δυνάμεων.

Κοινή συνισταμένη και στόχος από το πλαίσιο, που είναι επίσης σχεδιασμένο εκ του μηδενός και κατασκευασμένο για μεγιστοποίηση της στρεπτικής ακαμψίας. Παράλληλα παίζει κύριο ρόλο στην τοποθέτηση μοντέρνας τεχνολογίας για τις ανέσεις των επιβατών, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα (τόσο εμπρός, όσο πίσω), premium ηχοσύστημα Focal με subwoofer, έξτρα μόνωση και σύστημα κλιματισμού.

Εξίσου, αν όχι ακόμα περισσότερο, αναβαθμισμένη είναι η restomodded Mustang στο μηχανοστάσιο. Εκεί όπου συναντάμε τον 5.0 V8 Coyote της σημερινής ‘Stang, σε απόδοση 460 ίππων και 569 Nm. Η κίνηση δεν θα μπορούσε παρά να μεταφέρεται πίσω, αλλά σημασία έχει κυρίως το πώς. Ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό αναλαμβάνει το μοίρασμα μεταξύ των τροχών, ενώ στάνταρ επιλογή στη μετάδοση είναι το 10άρι αυτόματο κιβώτιο της Ford! Προαιρετικά διατίθεται ένα 6άρι χειροκίνητο, με κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης από αυτό της τωρινής Mustang. Εννοείται ότι και τα φρένα είναι καινούργια, αποτελούμενα από 4πίστονες δαγκάνες εμπρός-πίσω και δισκόπλακες 11 ιντσών.

Η Mustang που βλέπουμε προς το παρόν είναι μοναδική, αλλά η Velocity Modern Classics δέχεται κανονικά παραγγελίες από υποψήφιους αγοραστές. Τιμή δεν ανακοινώνεται, ωστόσο κάτω από 150.000-200.000 δολάρια (133.400-177.800 ευρώ) δεν υπάρχει περίπτωση να κοστίζει.

Get it on Google Play Download on the App Store