Nέο Suzuki Swift Sport Red Devil μόνο για λίγους

H Suzuki παρουσίασε μια ειδική έκδοση του νέου Swift Sport, την οποία θα διαθέσει σε μόλις 100 αντίτυπα.

Το Suzuki Swift Sport Red Devil, όπως ονομάζεται, είναι βαμμένο στο «Burning Red» χρώμα (κόκκινο της φωτιάς, δηλαδή) και φέρει λωρίδες στο καπό, τα φτερά και στο κάτω μέρος των θυρών που μιμούνται τις επενδύσεις ανθρακονημάτων. Στο εσωτερικό δεν παρατηρείται καμία απολύτως διαφορά.

Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανικά μέρη, στα οποία το Swift Sport σημειώνει 140 ίππους στις 5.200 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 3.500 σ.α.λ. από τον 1.400αρη υπερτροφοδοτούμενο BOOSTERJET. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το ελαφρύ αμάξωμα των 970 κιλών (80 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του), το μικρό ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. και η τελική του φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση του κινητήρα είναι στα 5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 125 γρ./χλμ.

Η νέα πλατφόρμα “HEARTECT”, στην οποία βασίζεται το νέο Swift Sport, συνδυάζει χαμηλό βάρος και υψηλή ακαμψία. Πολλές βελτιώσεις έχουν δεχτεί με την σειρά τους και οι αναρτήσεις. Στην εμπρός ανάρτηση με τα γόνατα ΜακΦέρσον έχουν τοποθετηθεί αμορτισέρ της Monroe (όπως και πίσω), παχύτερη αντιστρεπτική δοκός με βάση από Teflon, για μεγαλύτερη σταθερότητα, ενώ τα μουαγιέ και τα ρουλεμάν των τροχών είναι πλέον ένα σώμα, ενώ η απόσταση ανάμεσα στα ρουλεμάν είναι πλέον μεγαλύτερη, αυξάνοντας συνολικά κατά 15% τη σταθερότητα της γωνίας camber κατά τη διάρκεια του στριψίματος. Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας διαθέτει και αυτός ειδικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, έτσι ώστε να προσφέρει βέλτιστη σταθερότητα.

Καθένα από τα 100 Swift Sport Red Devils θα διατεθεί προς 29.156 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 18.750 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store