Νέο κινεζικό «χιτ» 23.000 ευρώ για την Ευρώπη

Τα κινεζικά «χτυπήματα» δεν έχουν τελειωμό στην Ευρώπη. Το πιο πρόσφατο έρχεται από τη Dongfeng και το Nammi Box, που θέλει να προκαλέσει πανικό στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών με κόστος 20.000-23.000 ευρώ.

Το Nammi Box δεν είναι ακριβώς κουτί, όπως υποδηλώνει το όνομά του, αλλά η αλήθεια είναι πως προσεγγίζει αρκετά τον χαρακτηρισμό. Οι καμπύλες δεν του λείπουν, ωστόσο το αμάξωμα είναι ξεκάθαρα ενός όγκου. Μοντέρνο πάντως, με τη διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων («Ocean Eyes» λένε οι Κινέζοι τα μπροστινά) και της τρίτης κολώνας να κεντρίζουν τα βλέμματα, την ώρα που οι διαστάσεις βρίσκονται στα επίπεδα ενός τυπικού σουπερμίνι (μήκος 4.030 χλστ., πλάτος 1.810 χλστ., ύψος 1.570 χλστ., μεταξόνιο 2.660 χλστ.).

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο μινιμαλισμός, με την οθόνη 12 ιντσών του infotainment να συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες, έχοντας σε υποστηρικτικό ρόλο τη μικρότερη των 7 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Τα περισσότερα υλικά και επενδύσεις αποτελούν προϊόντα ανακύκλωσης, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα. Πέρα από 326 λίτρα του χώρου αποσκευών (που γίνονται 945 κατόπιν αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων), τα εμπρός καθίσματα έχουν τη δυνατότητα να -τρόπον τινά- ενσωματωθούν ξαπλωμένα με τα πίσω, δημιουργώντας ένα δίδυμο ανάκλιντρων που φιλοξενεί άνετα μέχρι 2μετρα αναστήματα!

Την κίνηση του Nammi Box αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 95 ίππων τοποθετημένος μπροστά, που κινεί τους αντίστοιχους τροχούς, αντλώντας ενέργεια από μπαταρία 42,3 kWh. Η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 310 χλμ. (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP), ωστόσο η Dongfeng δεν ανακοινώνει χρόνους φόρτισης. Αυτό που ανακοινώνει, μετά περισσής περηφάνειας, είναι η τιμή. Το Nammi Box έχει ξεκινήσει ήδη να διατίθεται στην Ευρώπη, αρχικά στην αγορά της Ελβετίας. Εκεί το βασικό κόστος αγοράς τοποθετείται στις 21.990 φράγκα, που αντιστοιχούν σε 23.210 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store