Νέο φθηνό μεσαίο Changan Lamore στην Ευρώπη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες εμφανίζονται στην Ευρωπαϊκή αγορά προσφέροντας ελκυστικά πακέτα τιμής-εξοπλισμού-τεχνολογίας και εμφάνισης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Changan Automobile με το νέο Yida ή Lamore όπως θα το βλέπουμε στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Το εν λόγω αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση «Innoprom» στο μακρινό Yekaterinburg της Ρωσίας συγκεντρώνοντας πολλά βλέμματα. Είναι ένα σύγχρονο προσθιοκίνητο μεσαίο σπορτίφ σχεδιασμού sedan με μήκος 4.770 χλστ., πλάτος 1.840 χλστ., ύψος 1.440 χλστ. και μεταξόνιο 2.765 χλστ. Υπόσχεται να παρέχει άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις σε όλους τους επιβάτες του, προσφέροντάς τους αυξημένους χώρους στο εσωτερικό και μεγάλο πορτ μπαγκάζ 520 λίτρων.

Κάτω από το καπό με το χαμηλό ρύγχος συναντάμε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.5 Blue Whale NE απόδοσης 180 ίππων και μέγιστης ροπής 300 Nm. Η άνεση εξασφαλίζεται και μέσω του επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, που εκτός των άλλων συμβάλλει και στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση των 5,9 λτ./100 χλμ., σύμφωνα πάντα με τις εργοστασιακές μετρήσεις.

Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή (και ψηφιακή) είναι και η εικόνα στο εσωτερικό. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η κάθετη οθόνη-τάμπλετ 13,2 ιντσών (με ενσωματωμένο οκταπύρηνο επεξεργαστή) προσθέτοντας στο εσωτερικό premium χαρακτήρα και άρωμα… Tesla Πίσω από το τιμόνι βλέπουμε ένα full ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Μιας και μιλάμε για πολυτέλεια, κάμερες 360°, φωνητικές εντολές, αυτόματος κλιματισμός, προβολείς τεχνολογίας LED, δυνατότητα εκκίνησης του αυτοκινήτου μέσω κινητού τηλεφώνου είναι μόνο μερικές από τις παροχές που χαρίζει η απλόχερα η Changan.

Για το τέλος αφήσαμε την τιμή. Η βασική έκδοση ξεκινάει στην Κίνα από 87.900 γουάν (11.000€). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αγοραστής θελήσει να αγοράσει την κορυφαία έκδοση, με όλες τις πολυτέλειες και τις παρεχόμενες τεχνολογίες καλείται να εκταμιεύσει 107.900 γουάν (13.610€). Καθόλου άσχημα για την κορυφαία έκδοση ενός νέου σεντάν! Ενδεικτικά, στην Κίνα η άμεσα ανταγωνιστική και γνωστή σε εμάς νέα Skoda Octavia με τις παραπλήσιες διαστάσεις στοιχίζει από 143.900 γουάν (18.185€).

Get it on Google Play Download on the App Store