Νέο SUV της BAIC 1.5 λτ. με 628 συνολικά ίππους

Όταν η BYD παρουσίασε το πλήρως ηλεκτρικό YangWang U8, πολλοί το είδαν ως μια προσομοίωση του Land Rover Defender στην Κίνα. Τώρα, ένα νέο μοντέλο από άλλη μάρκα, υιοθετεί και αυτό στοιχεία από το βρετανικό εκτός δρόμου μοντέλο. Το BAIC Jishi 01 εμπνέεται αισθητά από το εμβληματικό βρετανικό off-roader, ενσωματώνοντας όμως ένα τελείως διαφορετικού σχεδιασμού εμπρός τμήμα, ενώ εφοδιάζεται με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Το Jishi 01 φαίνεται να αντιγράφει το Land Rover Defender όσον αφορά τις αναλογίες, το αμάξωμα και διάφορα στιλιστικά στοιχεία. Το προφίλ μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο λόγω των θόλων των τροχών, των πλαϊνών προστατευτικών και των χειρολαβών των θυρών, ενώ οι μαύρες κολόνες και η οροφή του το κάνουν να θυμίσει ακόμα περισσότερο με προϊόν Land Rover. Στο μπροστινό μέρος, η μάσκα πλαισιώνεται από προβολείς σε σχήμα Υ, ενώ το κάθετο πίσω άκρο διαθέτει μια μεγάλη πόρτα με κάλυμμα εφεδρικού τροχού (ανάλογα την έκδοση) όπως συμβαίνει στα κλασικά, εκτός δρόμου αυτοκίνητα. Οι αισθητήρες lidar που είναι τοποθετημένοι στο εμπρός μέρος της οροφής υποδηλώνουν ότι ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων ασφαλείας ADAS.

Οι εσωτερικές εικόνες αποκαλύπτουν μια μεγάλη οθόνη αφής infotainment τύπου tablet στη μέση του ταμπλό, σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια πτυσσόμενη οθόνη τοποθετημένη στην οροφή για τους πίσω επιβάτες. Το SUV τριών σειρών καθισμάτων διατίθεται σε διαμορφώσεις 6 θέσεων (2+2+2) και 7 θέσεων (2+2+3). Η εταιρεία δημοσίευσε μια επιπλέον συλλογή στο Weibo που δείχνει το φιλικό προς το κάμπινγκ χαρακτήρα του, μιας και μπορεί να εξοπλιστεί με τέντα και μια πολυλειτουργική πίσω πόρτα με ενσωματωμένο πτυσσόμενο τραπεζάκι και αποθηκευτικούς χώρους.

Το Jishi 01 είναι ένα μεγάλο SUV διαστάσεων 5.050 χιλιοστών μήκους, 1.980 χιλιοστών πλάτους και 1.869 χιλιοστών ύψους , με μεταξόνιο που ξεπερνά τα 3 μέτρα, φτάνοντας τα 3.010 χιλιοστά. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης μια ακόμα μεγαλύτερη έκδοση με μήκος 5.295 χιλιοστά, για να εξασφαλίσει ακόμα πιο κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες. Αυτά τα στοιχεία το τοποθετούν πάνω από το Defender 90 και μεταξύ των 110 και 130 όσον αφορά τις διαστάσεις.

Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 56 kWh. Ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 152 ίππους αλλά λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια, με τους μπροστινούς και πίσω ηλεκτροκινητήρες, που παράγουν 204 ίππους και 272 ίππους αντίστοιχα να είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των τροχών (αθροιστικά 628 ίπποι). Όπως αναφέρθηκε από δημοσιογραφικές πηγές, το PHEV έχει μια αρκετά μεγάλη αυτονομία της τάξης των 235 χιλιομέτρων για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, ενώ η συνδυασμένη αυτονομία με γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης φτάνει τα 1.115 χιλιόμετρα κατά WLTC.

Get it on Google Play Download on the App Store