Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Delage 7.6 V12 1.100HP

Όποιος θέλει ένα σκληροπυρηνικό hypercar άνω των 1.000 ίππων, με ατμοσφαιρικό V12 και εμφάνιση βγαλμένη από τα πρωτότυπα του Le Mans, μπορεί να ετοιμάζεται για προκαταβολές. Η Delage ανακοίνωσε πως ξεκινά την παραγωγή του D12, έπειτα από 3 χρόνια αναμονής και αρκετές δύσκολες στιγμές, που έθεσαν εν αμφιβόλω το μέλλον του αυτοκινήτου.

Οι Γάλλοι παρουσίασαν πρώτη φορά το D12 το 2020, δείχνοντάς μας την περσινή άνοιξη το πώς θα ήταν η τελική του μορφή και ανακοινώνοντας τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Τώρα ήρθε η ώρα της ενεργοποίησης των εγκαταστάσεων στο Magny-Cours, προκειμένου να αρχίσει η συναρμολόγηση μιας αξιοσημείωτης κατασκευής. Το σχήμα του, εξάλλου, φανερώνει το ιδιαίτερο ποιόν του. Δυο θέσεις κεντρικά τοποθετημένες, η μία πίσω από την άλλη, και μια καλύπτρα σε ρόλο πόρτας από πάνω, συνθέτουν ένα κυριολεκτικά μαχητικό παρουσιαστικό, επηρεασμένο τόσο από τα αεροσκάφη όσο και τα αγωνιστικά αντοχής. Η αεροδυναμική απόδοση είναι το «Α» και το «Ω» στο αμάξωμα, το οποίο -μαζί με το σασί- κατασκευάζεται από ανθρακονήματα.

Κάτω από αυτό συναντάμε μια ανάρτηση εμπνευσμένη από τη Formula 1. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και αυτόματα ρυθμιζόμενη push-rod διάταξη έχει κοινή προέλευση, με τις McLaren και Williams των πρώτων σεζόν στα 90’s. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο άνθρωπο με τότε: τον θρυλικό μηχανικό Mauro Bianchi! Καρδιά του D12 είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 7.6 λίτρων, αν και υπάρχει συνδρομή από ηλεκτροκινητήρα. Η συνολική απόδοση φτάνει στα 1.100 άλογα, ενώ στην έκδοση Club ναι μεν περιορίζεται στα 1.010 (λόγω μικρότερου ηλεκτρικού μοτέρ), αλλά το βάρος είναι μικρότερο κατά 89,8 κιλά. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και, ενώ δεν ανακοινώνονται ακόμα επιδόσεις, μπορούμε να περιμένουμε 0-100 χλμ./ώρα σε 2,0-2,5 δλ. και τελική κοντά στα 350 χλμ./ώρα.

Η τιμή, αντιθέτως, μια χαρά ανακοινώνεται και φτάνει στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή του D12 δεν θα ξεπεράσει τα 30 κομμάτια, με την Delage να αναφέρει πως είναι ήδη έτοιμα τα πρώτα 4. Τα υπόλοιπα 26 αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά μέσα στην επόμενη 5ετία.

Get it on Google Play Download on the App Store