14 Hyundai Kona Electric για τον ΑΔΜΗΕ

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η παράδοση στόλου 14 Hyundai Kona Electric 64 kWh, τα οποία θα εξυπηρετήσουν ανάγκες μεταφοράς των στελεχών της εταιρείας. Κατά την διάρκεια της παράδοσης των οχημάτων στελέχη του ΑΔΜΗΕ και της Hyundai Ελλάς αντάλλαξαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

Δείτε ακόμα: Ήρθε το νέο Hyundai Kona με εκπτώσεις

Το Kona Electric αποτελεί ορόσημο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των SUVs με τη δυναμική των ηλεκτρoκινητήρων. Στην ελληνική αγορά, το Kona Electric πωλείται σε δύο εκδόσεις κινητήρων και μπαταριών. Στη βάση τοποθετείται το μοντέλο των 136 ίππων και 39 kWh στην τιμή των 36.990 ευρώ (30.192 ευρώ με όλες τις κρατικές επιδοτήσεις). Πιο πάνω βρίσκεται το ισχυρότερο των 204 ίππων με τη μπαταρία των 64 kWh, σε τιμές που ξεκινούν από 42.990 ευρώ (37.965 ευρώ με την επιδότηση).

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV της Hyundai, ξεπέρασε μέσα στο έτος το ορόσημο των 100.000 πωλήσεων παγκοσμίως.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai Kona Electric 64 kWh 204 PS

«Στο ηλεκτρικό Kona η Hyundai ενσωματώνει τεχνογνωσία άνω των 30 ετών. Απαντώντας στις απαιτήσεις των καιρών για την κλιματική αλλαγή δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο με κορυφαία χαρακτηριστικά επιδόσεων και αυτονομίας. Η ηλεκτροκίνηση κυριαρχεί στην στρατηγική μας για το 2025 και έχοντας ήδη διευρύνει σημαντικά την ήδη πρωτοπόρα προϊοντική μας γκάμα στοχεύουμε να είμαστε στους τρείς κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μας τιμά ιδιαίτερα η επιλογή του ΑΔΜΗΕ για επάνδρωση του εταιρικού του στόλου με το ηλεκτρικό KONA» δήλωσε ο κ. Ανδρέας Χριστοφορίδης, Γενικός Διευθυντής της Hyundai Ελλάς ΑΒΕΕ.

Get it on Google Play Download on the App Store