Ξεχειλίζει δυναμισμό το κουπέ-SUV Fiat Fastback

Μετά από το πρόσφατο teaser η Fiat δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Fastback. Ενός ολοκαίνουργιου κουπέ-SUV, που στοχεύει στο ραγδαία αναπτυσσόμενο αγοραστικό κοινό της κατηγορίας, στη Λατινική Αμερική.

Το Fastback αποτελεί συνέχεια του ομώνυμου πρωτοτύπου από το 2018, όμως αναμενόμενα η σχεδίαση είναι πολύ πιο εγκρατής. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια από το Pulse, στο οποίο βασίζεται, αλλά συνδυάζονται με έναν επιθετικό προφυλακτήρα και χαρίζουν αρκούντως επιθετικό πρόσωπο στο βραζιλιάνικο (από τη Fiat Βραζιλίας εξελίχτηκε) crossover. H καμπύλη της οροφής και η διαμόρφωση της 5ης πόρτας δημιουργεί την απαραίτητη κουπέ αισθητική, με το συνολικό αποτέλεσμα του πίσω μέρους να θυμίζει πολύ BMW X4. Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, με το ελαφρώς παραλληλόγραμμο σχήμα, και οι δυναμικοί ώμοι χαρίζουν ίσως το πιο επιθετικό σχήμα που κυκλοφορεί σε Fiat σήμερα, ανεξαρτήτως αγοράς.

Η Fiat δεν δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό, αλλά λογικά θα φέρνει αρκετά στο αντίστοιχο του Pulse. Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και οθόνη αφής 10,1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, με δερμάτινες επενδύσεις στις πλουσιότερες εκδόσεις.

Οι Βραζιλιάνοι είναι κρυψίνοες και στα μηχανικά μέρη, αλλά αναφορές από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για δυο υπερτροφοδοτούμενα κινητήρια σύνολα. Από τη στιγμή που η πλατφόρμα MLA βασίζει και το Pulse, το Fastback λογικά θα διαθέτει έναν 1.000άρη τρικύλινδρο 130 ίππων ως βασικό μοτέρ, με την κορυφή να είναι υπόθεση ενός 1.7λτ. τετρακύλινδρου 175 ίππων. Οι επιλογές στα συστήματα μετάδοσης περιλαμβάνουν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, αλλά όχι τετρακίνηση.

To Fastback θα πάρει θέση στη μέση της λάτιν γκάμας της Fiat, με μήκος στην περιοχή των 4,4 μέτρων. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση αν θα έρθει στην Ευρώπη ή θα διατεθεί σε άλλη αγορά, αλλά δεν είναι απίθανο. Για να έρθει στα μέρη μας, βέβαια, θα χρειαστούν πολλές αλλαγές σε τομείς όπως η ποιότητα, το στήσιμο, η τεχνολογία και τα μοτέρ, όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έβαζε τους Ιταλούς σε μια κατηγορία που δεν έχουν εκπροσώπηση.

Get it on Google Play Download on the App Store