Νέο VW ID.7 Tourer για πολύ απλωσιά σε χώρους

Το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, το ID.7 αποκτά νέα και ακόμα πιο πρακτική και ευρύχωρη έκδοση με στέισον βάγκον αμάξωμα, τo ID.7 Tourer. Είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τοποθετούνται στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας των Εstate, το οποίο συμπληρώνεται από το νέο Passat Variant για όσους θέλουν και την επιλογή των μηχανικών συνόλων, βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικών.

Το ID.7 Tourer θα παράγεται μαζί με το ID.7 fastback και το ID.4 στο εργοστάσιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen, που βρίσκεται στην πόλη Έμντεν της Γερμανίας. Σε σχέση με το fastback, το Estate διαφέρει σχεδιαστικά από τη μέση και πίσω. Ο επιπλέον πίσω όγκος έχει προσαρτηθεί με πολύ ομαλό τρόπο με το υπόλοιπο αμάξωμα, μοιάζοντας σαν να σχεδιάστηκε έτσι από την αρχή. Η οροφή με τη μεγάλη επιφάνεια και τα νεύρα στους ώμους σβήνουν αρμονικά στο πίσω άκρο του ID.7 Tourer, όπου τα φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας παρέμειναν ίδια με του ID.7 fastback.

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει και ως προς τις διαστάσεις μεταξύ των δύο ID.7. Αυτό σημαίνει ότι το ID.7 Tourer έχει μήκος 4.961 χλστ., πλάτος 1.862 χλστ., ύψος 1.536 χλστ. και μεταξόνιο 2.971 χλστ. Ο θάλαμος των επιβατών είναι πολύ ευρύχωρος για πέντε φιλοξενούμενους και το πορτ μπαγκάζ μεγάλωσε λόγω του ότι η οροφή δεν έχει την έντονη στο τελείωμά της. Έτσι φτάνει τα 605 λίτρα (532 λτ. το ID.7 fastback), ενώ με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων η χωρητικότητα μέχρι την οροφή αγγίζει τα 1.714 λίτρα.

Το νέο VW ID.7 Tourer θα προσφέρεται με τελευταίας γενιάς ηλεκτροκινητήρα και δύο διαφορετικά μεγέθη μπαταριών, για αυτονομία έως 685 χιλιόμετρα. Είναι σχεδιασμένες για μέγιστη δυνατότητα φόρτισης έως 200 kW σε ταχυφορτιστή, όπου σε αυτό το επίπεδο ισχύος φτάνουν από 10% σε 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Να υπενθυμίσουμε ότι το ID.7 fastback προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 286 ίππων και 545 Nm ροπής και μπαταρία καθαρής ενεργειακής απόδοσης 77 kWh.

Μεταξύ των τεχνολογικών σημείων αναφοράς ανήκουν το στάνταρ head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, όπου προβάλλονται πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι στο οπτικό πεδίο του οδηγού, ώστε τα μάτια του να είναι εστιασμένα στο δρόμο. Στον εξοπλισμό του θα προσφέρονται κλιματιζόμενα καθίσματα ergoActive με λειτουργία μασάζ και πανοραμική γυάλινη οροφή που σκουραίνει αυτόματα. Εντελώς νέα εφαρμογή είναι η Wellness In-Car που επιτρέπει την προσαρμογή διαφόρων λειτουργιών του οχήματος μέσω τριών προγραμμάτων (Fresh Up, Calm Down και Power Break). Αυτά προ-ρυθμίζουν αναλόγως τον κλιματισμό, την σκουρότητα της γυάλινης οροφής, τις ρυθμίσεις κλιματισμού και μασάζ των καθισμάτων, την οθόνη Infotainment κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store