Νέο VW Golf με ChatGPT και κλασικούς διακόπτες

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Consumers Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, κάνει το ανανεωμένο Golf με καμουφλάζ εξωτερικά, όπως και μια νέα τεχνολογία. Η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει τα πρώτα οχήματα στα οποία το chatbot βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT είναι ενσωματωμένο στον φωνητικό βοηθό IDA. Στο μέλλον, οι πελάτες θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό IDA. Η Volkswagen θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής μεγάλου όγκου οχημάτων, που θα περιλαμβάνει το ChatGPT στο βασικό εξοπλισμό πολλών μοντέλων, από το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Το νέο chatbot προσφέρεται σε συνδυασμό με την τελευταία γενιά infotainment στα μοντέλα ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, τα νέα Tiguan και Passat, καθώς και στο το νέο Golf. Ενεργοποιημένη από το Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο backend του φωνητικού βοηθού Volkswagen προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο. Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ψυχαγωγίας, της πλοήγησης και του κλιματισμού ή για την απάντηση σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων.

Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες ως απάντηση σε ερωτήματα που ξεπερνούν αυτό, ως μέρος των συνεχώς διευρυνόμενων δυνατοτήτων της. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά επίπεδα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο: Εμπλουτισμός συνομιλιών, διευκρίνιση ερωτήσεων, αλληλεπίδραση σε διαισθητική γλώσσα, λήψη πληροφοριών για το όχημα και πολλά άλλα – καθαρά hands-free. Ο οδηγός το μόνο που θα κάνει είναι να λέει «Hello IDA» ή να πατά το σχετικό κουμπί στο τιμόνι. Το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα οχήματος, που σημαίνει ότι οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως για να διασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας δεδομένων.

Σχετικά με το ανανεωμένο Golf, η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το Golf GTI, με αρκετό καμουφλάζ εξωτερικά, παρόλα αυτά οι αλλαγές είναι ευδιάκριτες. Ξεχωρίζουν αμέσως οι διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες με την ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και τα αλλαγμένα φωτιστικά σώματα στο εσωτερικό τους. Προφανώς αντίστοιχο «φρεσκάρισμα» θα γίνει και στις πιο απλές εκδόσεις του Golf. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει αμέσως το τιμόνι με τους φυσικούς διακόπτες, αντί των δύσχρηστων χειριστηρίων αφής. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η νέα μεγάλη οθόνη του infotainment, όπως έχουμε δει στα πιο νέα Volkswagen ID.7, Passat, Tiguan και το φρεσκαρισμένο ID.4.

Get it on Google Play Download on the App Store