Προ των φουτουριστικών πυλών το νέο Toyota C-HR

Τεράστιες αλλαγές υφαίνονται για την επόμενη γενιά C-HR, καθώς η Toyota θέλει να ενσωματώσει στο ήδη ξεχωριστό σχεδιαστικά αμάξωμα ακόμα πιο φουτουριστικά στοιχεία, που θα εμπνέονται εν πολλοίς από το bZ4X και το πρωτότυπο Prologue. Χαρακτηριστικά που, βάσει του νέου teaser των Ιαπώνων, θα περάσουν ατόφια στην παραγωγή.

Η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota φανερώνει ένα αυτοκίνητο με εντελώς διαφορετικό πίσω μέρος. Τα ακροβολισμένα φωτιστικά σώματα του σημερινού δίνουν τη θέση τους σε τρεις λεπτές λωρίδες LED ενιαίας διάταξης, που φιλοξενούν στο κέντρο τους τη φωτιζόμενη ονομασία του μοντέλου. Παρά τον επιτηδευμένα περιορισμένο φωτισμό, η χαρακτηριστική καμπύλη της οροφής, τα φαρδιά φτερά και το «σκαλοπάτι» που δημιουργούν με τον προφυλακτήρα δεν κρύβονται, συνεχίζοντας τη σχεδιαστική παράδοση του τρέχοντος C-HR.

Εξίσου μεγάλες αλλαγές θα συνοδεύουν τη δεύτερη γενιά του εξαιρετικά επιτυχημένου crossover, και στα μηχανικά μέρη. Η full hybrid αρχιτεκτονική του σημερινού θα εμπλουτιστεί με plug-in υβριδικά, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Η γραμμή παραγωγής Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) στην Τουρκία, 150 χλμ. περίπου ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, θα αναλάβει τη συναρμολόγηση της δεύτερης γενιάς C-HR. Μάλιστα, το ΤΜΜΤ θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο της Toyota επί ευρωπαϊκού εδάφους που θα κατασκευάζει PHEV οχήματα, αλλά και το πρώτο που θα εξοπλιστεί με γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ντεμπούτο του νέου C-HR θα πραγματοποιηθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο. Στα τέλη του μήνα, για την ακρίβεια, και συγκεκριμένα στις 26. Οπότε δυο βδομαδούλες ακόμα υπομονή.

Get it on Google Play Download on the App Store