Νέο και πιο αγριεμένο Toyota Yaris GR Sport

Η Toyota παρουσίασε σήμερα το νέο Yaris GR Sport, ενισχύοντας την οικογένεια του δημοφιλούς μικρού της μοντέλου. Εξωτερικά διακρίνεται αμέσως από το νέο και αποκλειστικό γκρι χρώμα Dynamic Grey, συνδυασμένο με μαύρη οροφή. Οι νέες προαιρετικές ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών με τις 10 ακτίνες φέρουν κόκκινα τμήματα, ενώ η εμπρός μάσκα διαθέτει νέο δικτυωτό πλαίσιο σε ένα ξεχωριστό μοτίβο «G». Επιπλέον, ένας νέος διαχύτης σε σχήμα Τ τονίζει περεταίρω το πιο δυναμικό στιλ του αυτοκινήτου.

Περνώντας στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν αμέσως τα λογότυπα GAZOO Racing στο τιμόνι, στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, στο κουμπί push-to-start και τον πίνακα οργάνων. Τα καθίσματα διαθέτουν νέα υφασμάτινη επένδυση με κόκκινες ραφές, ενώ, ενώ ένα νέο κάθισμα Ultrasuede με θέρμανση προσφέρεται προαιρετικά. Η κόκκινη ραφή επεκτείνεται και στο τιμόνι με το διάτρητο δέρμα και στον επιλογέα των ταχυτήτων. Η επένδυση της πόρτας, η κονσόλα και το τιμόνι διαθέτουν ακόμα τα αποκλειστικά λογότυπα GR Sport με το μεταλλικό ασημί φινίρισμα.

Για την κίνηση του νέου Yaris GR Sport φροντίζει το γνωστό υβριδικό σύνολο των 1.5 λτ. 116 PS, ή το αμιγώς βενζίνης 1.5 λτ. 125 PS, εξοπλισμένο με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Intelligent Manual Transmission. Το iMT αυξάνει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα όταν o οδηγός κατεβάζει ταχύτητα για να εξασφαλίσει ομαλές αλλαγές σχέσεων, ενώ προσφέρει και ομαλή εκκίνηση.

Αλλαγές υπάρχουν και στις αναρτήσεις, για ακόμα καλύτερο κράτημα. Τα αμορτισέρ έχουν ρυθμιστεί εκ νέου, έτσι ώστε σε χαμηλότερες ταχύτητες να αντιδρούν πιο γρήγορα προσφέροντας βελτιωμένη απόκριση στο τιμόνι και άνεση οδήγησης. Επιπλέον, στο πίσω μέρος, τα ελατήρια είναι βελτιστοποιημένα για να μειώνουν την κλίση του αμαξώματος ή την ανύψωση των τροχών κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, εξασφαλίζοντας μια πιο ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να είναι πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού και να παρέχει καλύτερη αίσθηση. Σημαντική είναι και η προσθήκη ενισχύσεων στο δάπεδο, για αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος.

Το νέο Yaris GR Sport θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store