Ανανεωμένο Toyota Aygo χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Το Toyota Aygo είναι πλέον γνωστή ποσότητα στην αγορά αυτοκινήτου και στην δεύτερη γενιά του έχει τέσσερα χρόνια στις… ρόδες του. Έτσι, η ιαπωνική μάρκα έκρινε πως ήρθε η ώρα να το ανανεώσει προσδίδοντάς του κάποιες μικροαλλαγές αισθητικής φύσεως και όχι μόνο.

Δείτε ακόμη: Παγκόσμιες πωλήσεις 2017: Ποια μάρκα και ποιο μοντέλο πούλησαν περισσότερο;

Αυτές περιλαμβάνουν ελαφρώς ανασχεδιασμένα φώτα LED εμπρός και πίσω, νέο προφυλακτήρα εμπρός και πίσω, νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου και δύο νέα χρώματα αμαξώματος τα Magenta και Blue και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης του αμαξώματος με αυτοκόλλητα και χρωματισμούς.

Στο εσωτερικό η Toyota αναφέρει πως πλέον υπάρχουν περισσότεροι χρωματικοί συνδυασμοί αλλά και περισσότερα είδη υφασμάτων για να ντυθεί το σαλόνι, ο φωτισμός είναι νέος και κυρίως βελτιωμένη ηχομόνωση.

Αλλαγές υπάρχουν και στο μοτέρ, με τον 998 κ.εκ. τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα να είναι πλέον προδιαγραφών Euro 6.2. Αποδίδει 72 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 93 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Τιμές που του χαρίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ. και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά στην μέση κατανάλωσή του, η Toyota ανακοινώνει επισήμως 3,9 λίτρα/10 χλμ. και εκπομπές ρύπων 90 γρ./χλμ. CO2 κάτι που σημαίνει πως με το σημερινό καθεστώς δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Αυξήσεις (και όχι μόνο) στους εργαζομένους του δίνει ο όμιλος VW

Τέλος, το ανανεωμένο Toyota Aygo έχει να επιδείξει μικροαλλαγές στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης και βελτιωμένο στάνταρ εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου και το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Get it on Google Play Download on the App Store