Το νέο Fiat Topolino είναι η dolce vita της πόλης

Ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα της αυτοκίνησης επιστρέφει! Το Fiat Topolino είναι και πάλι μαζί μας, χάρις στην αμέριστη συνδρομή του Citroen Ami., σε μια γαλλο-ιταλική συνεργασία που φέρνει άρωμα dolce vita στα γκρίζα στενά της πόλης και για οδηγούς από 16 ετών.

To νέο «Ποντικάκι» είναι επί της ουσίας το ίδιο αυτοκίνητο με τον λιλιπούτειο Γάλλο, ξεχωρίζοντας από τις ρετρό πινελιές που του έδωσαν οι σχεδιαστές της Fiat. Τα εμπρός φανάρια και τα καλύμματα των τροχών αποτίνουν φόρο τιμής στο Topolino της δεκαετίας του 50, ενώ το ίδιο ισχύει για την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, το φιστικί χρώμα του αμαξώματος και προαιρετικά η απουσία θυρών, οι οποίες αντικαθίστανται από δυο σχοινιά (χαρακτηριστικό κάποιων εκδόσεων στο τότε Topolino)!

Η γκάμα αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους αμαξώματος, την κλειστή και την ανοιχτή, όπου και οι δύο έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους: ένα χρώμα (το Verde Vita), ένα σχέδιο τροχών, και μία αισθητική προσέγγιση του εσωτερικού. Χάρη στο εξαιρετικά μικρό του μέγεθος σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο (2,53 μέτρα μήκος), είναι εύκολο στο χειρισμό, και με την ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική των 45 χλμ./ώρα, το Topolino ξυπνά και πάλι την επιθυμία να κινηθεί κανείς χωρίς καθόλου άγχος. Και τα δύο μοντέλα εξασφαλίζουν την απαραίτητη ευελιξία, καθώς η μπαταρία των 5,4 kWh προσφέρει εξαιρετικές ηλεκτρικές επιδόσεις, όπως ο χρόνος που απαιτείται για μία πλήρη φόρτιση που δεν ξεπερνά τις τέσσερεις ώρες, αλλά και η αυτονομία που φτάνει τα 75 χλμ. Πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο απαιτείται για τη βόλτα στην παραλία, ή τις καθημερινές διαδρομές στο κέντρο της πόλης.

Μικρές διαστάσεις εξωτερικά, με εντυπωσιακή όμως εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, χάρη στα δύο μη ευθυγραμμισμένα καθίσματα, τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που διευρύνει σημαντικά την αίσθηση της ευρυχωρίας στο εσωτερικό του, αλλά κυρίως χάρη στους στρατηγικά τοποθετημένους αποθηκευτικούς χώρους, όπως αυτός μεταξύ οδηγού και συνοδηγού όπου μπορεί να τοποθετηθεί μία βαλίτσα, με τη χωρητικότητα στο εσωτερικό να φτάνει συνολικά τα 63 λίτρα. Μοναδική πινελιά ο ανεμιστήρας στο ταμπλό, το θερμός, το φορητό ηχείο και τα καλύμματα των καθισμάτων που μετατρέπονται σε πετσέτες θαλάσσης (όλα μέρος των αξεσουάρ της Fiat).

Μιλώντας για προαιρετικό εξοπλισμό και δυνατότητες εξατομίκευσης, το νέο Topolino μπορεί να εξοπλιστεί ακόμα και με μίνι ντουζιέρα,  για τις μέρες εκείνες που θα αισθανθεί κανείς την ανάγκη για μία μικρή απόδραση στην παραλία! Η κλειστή έκδοση μπορεί να συνδυαστεί με αυτοκόλλητα σε εφέ ξύλου στις πόρτες, ενώ στην ανοιχτή αυτοκόλλητα  -με λωρίδες σαν καλοκαιρινή σκηνή- αποκτά η οροφή. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν το Dolcevita Box, το οποίο είναι μια κομψή και λειτουργική βαλίτσα στο πίσω μέρος, καθώς και καλύμματα καθρεφτών με vintage εφέ χρωμίου. Αυτό που τα διαφοροποιεί είναι η προσθήκη των μαρσπιέ με την επιγραφή Dolcevita και το σχοινί στη θέση των θυρών στην ανοιχτή έκδοση, και της αντηλιακής κουρτίνας για την οροφή στην κλειστή έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store