Το νέο Skoda Superb αποκαλύπτεται

Την επόμενη εβδομάδα στις 2 Νοεμβρίου το βράδυ, η Skoda θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας της ναυαρχίδας με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για το εντελώς νέο Superb τέταρτης γενιάς, το οποίο μετά τις φωτογραφίες με το καμουφλαρισμένο αμάξωμα, αποκαλύπτει τώρα μέσω των σκίτσων, τόσο με το χάτσμπακ αμάξωμα, όσο και με το στέισον βάγκον.

Όπως διακρίνεται δεν υπάρχουν σχεδιαστικές εξάρσεις και εστιάζει στην κομψότητα μέσω της διακριτικής πολυτέλειας και δυναμισμού. Το νέο Superb μετρά τώρα 4.912 χιλιοστά σε μήκος (+43 χλστ.), ενώ μεγαλύτερο είναι και το ύψος κατά 12 χιλιοστά, στα 1.481 χιλιοστά. Απαράλλακτο παρέμεινε το πλάτος των 1.834 χιλιοστών και το μακρύ μεταξόνιο των 2.841 χιλιοστών. Το νέο μεγάλο Skoda μοιάζει περισσότερο με 4θυρο κουπέ ή σεντάν με μικρό πίσω καπό, παρά με hatchback όπως το αναφέρει η Skoda, γιατί προφανώς θα ανοίγει το πίσω καπό μαζί με το παρμπρίζ. Το εμπρός τμήμα του χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή μάσκα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και το ανάγλυφο καπό. Οι ειδικά σχεδιασμένες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και η λεπτομερής δουλειά που έγινε στο τμήμα των επιβατών και στους εξωτερικούς καθρέπτες μείωσαν τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας στο μόλις Cd: 0,24. Το προφίλ του είναι αρκετά σφηνοειδές και καταλήγει στο χυτό πίσω άκρο με τα λεπτά φωτιστικά σώματα.

nea skoda kodiaq superb

Το εσωτερικό έχει ήδη αποκαλυφθεί πιο πριν και παρουσιάζει πολύ σύγχρονη συνολικά εικόνα με κομψό σχεδιασμό. Διαθέτει μια ανεξάρτητη κεντρική οθόνη 13 ιντσών, καθώς και head-up display για πρώτη φορά σε ναυαρχίδα της Skoda με θερμικό κινητήρα. Νέα είναι τα τρία περιστροφικά χειριστήρια Smart Dials που βρίσκονται κάτω από την οθόνη του infotainment, με το καθένα να ενσωματώνει ψηφιακή οθόνη διαμέτρου 32 χιλιοστών. Η αύξηση του μήκους και ύψους εξασφαλίζει ακόμα πιο τεράστιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το εσωτερικό ύψος είναι 11 χιλιοστά περισσότερο για τους εμπρός επιβάτες και 6 χιλιοστά για τους πίσω. Εξάλλου ο χώρος για τα πόδια στο πίσω κάθισμα φτάνει και περισσεύει ακόμα και για τους πολύ ψηλούς επιβάτες. Όσο για το πορτ μπαγκάζ μεγάλωσε και άλλο κατά 20 λίτρα και έφτασε τα 645 λίτρα!

Το νέο Skoda Superb θα εφοδιάζεται για πρώτη φορά και με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Αρχικό μηχανικό σύνολο είναι το 1.5 TSI 150 hp με 48V hybrid και πάνω τοποθετούνται τα 2.0 TSI 204 hp και 265 hp 4×4. Βασικός diesel είναι ο 2.0 TDI 150 hp και κατόπιν ο 2.0 TDI 193 hp 4×4. Για πρώτη φορά, όλοι οι κινητήρες του νέου Superb συνδυάζονται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7.

Get it on Google Play Download on the App Store