Skoda Elroq και Enyaq με πολλές νέες προσθήκες

  • Skoda-Elroq
  • Skoda-Elroq-plus-Enyaq
  • skoda_enyaq_coupe_rear
  • skoda_elroq_front_interior_lodge
  • skoda_elroq_myskoda_digital_key
  • skoda_elroq_plug_closed
  • skoda_elroq_frunk
  • skoda_elroq_infotaiment
  • skoda_elroq_infotaiment_03
  • skoda_elroq_magsafe
  • skoda_elroq_powerdelivery_adapter
  • skoda_elroq_interior_1
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/Skoda-Elroq.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/Skoda-Elroq-plus-Enyaq.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_enyaq_coupe_rear.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_front_interior_lodge.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_myskoda_digital_key.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_plug_closed.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_frunk.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_infotaiment.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_infotaiment_03.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_magsafe.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_powerdelivery_adapter.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/03/skoda_elroq_interior_1.jpg

Η Skoda επιταχύνει τη δυναμική της στην ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας ουσιαστικές αναβαθμίσεις για τα Elroq και Enyaq, δύο από τα πιο επιτυχημένα ηλεκτρικά μοντέλα της στην Ευρώπη. Σε μια περίοδο όπου η Skoda αναδείχθηκε το 2025 ως η 3η πιο εμπορική μάρκα στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της, τα δύο μοντέλα εξελίσσονται με στοχευμένες παρεμβάσεις που ενισχύουν την τεχνολογία, την άνεση και -κυρίως- την καθημερινή χρηστικότητα. Το Elroq κατέκτησε τη 2η θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2025, με περισσότερες από 95.300 παραδόσεις, ενώ το Enyaq βρέθηκε στην 7η θέση με πάνω από 79.600 μονάδες. Οι νέες αναβαθμίσεις έρχονται να ενισχύσουν περαιτέρω αυτή τη δυναμική, με σταδιακή εφαρμογή από τα μέσα του 2026.

Αναβαθμισμένο infotainment και Digital key

Τα Elroq και Enyaq αποκτούν νέο infotainment βασισμένο σε Android, με πλήρως ανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης. Η αρχική οθόνη γίνεται πιο καθαρή και λειτουργική, με διάταξη grid, δυνατότητα favourites και βελτιωμένη αναζήτηση, προσφέροντας πιο γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες, με έμφαση στην απλότητα χρήσης και την άμεση εξυπηρέτηση του οδηγού στην καθημερινότητα. Παράλληλα, το νέο in-car app store εμπλουτίζει την εμπειρία με εφαρμογές όπως Spotify και YouTube, αλλά και επιλογές ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και καθημερινής χρήσης, αναβαθμίζοντας συνολικά την ψηφιακή εμπειρία. Για πρώτη φορά, η Skoda εισάγει digital key, επιτρέποντας στον οδηγό να ξεκλειδώνει, να κλειδώνει και να εκκινεί το όχημα μέσω smartphone. Μέσω της εφαρμογής MySkoda, η πρόσβαση μπορεί να κοινοποιηθεί εύκολα και σε άλλα άτομα, όπως μέλη της οικογένειας, ενισχύοντας την ευελιξία και την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Νέα δεδομένα για Powerpass, Plug & Charge και εφαρμογής MySkoda

Η υπηρεσία φόρτισης Powerpass ενσωματώνεται πλήρως στο σύστημα πλοήγησης, προσφέροντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τιμές, αξιολογήσεις και διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν παρόχους, να δημιουργούν λίστες προτιμήσεων και να διαχειρίζονται τη φόρτιση απευθείας από την οθόνη του οχήματος. Σήμερα, μέσω του Powerpass είναι διαθέσιμα περίπου 1.000.000 σημεία φόρτισης σε 28 ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, το Plug & Charge επεκτείνεται και σε συμβατά οικιακά wallboxes, απλοποιώντας σημαντικά τη διαδικασία φόρτισης. Η εφαρμογή MySkoda προσφέρει πιο αναλυτική εικόνα της χρήσης του οχήματος, με δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας και πλήρες ιστορικό φόρτισης. Παράλληλα, η ψηφιακή βοηθός Laura υποστηρίζει τον σχεδιασμό διαδρομών, συνδυάζοντας σημεία ενδιαφέροντος με τις απαραίτητες στάσεις φόρτισης. Η εμπειρία γίνεται πιο απλή και ολοκληρωμένη, με δυνατότητα συγχρονισμού προορισμών μεταξύ οχήματος και εφαρμογής.

V2L, one-pedal driving και μπαταρίες LFP

Η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί ως πηγή ενέργειας για εξωτερικές συσκευές, καλύπτοντας ανάγκες όπως camping ή χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού. Παράλληλα, το one-pedal driving αναβαθμίζεται, επιτρέποντας στο όχημα να επιβραδύνει έως πλήρη ακινητοποίηση χωρίς χρήση φρένου. Τα επίπεδα ανάκτησης ρυθμίζονται εύκολα μέσω infotainment ή paddles στο τιμόνι, καθιστώντας την οδήγηση πιο ξεκούραστη στην πόλη και πιο πρακτική σε κάθε διαδρομή. Επιπρόσθετα, οι εκδόσεις Elroq 60 και Enyaq 60 θα εξοπλίζονται με μπαταρίες LFP, εξασφαλίζοντας αυξημένη διάρκεια ζωής, χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη ευελιξία στη φόρτιση.

Νέα Simply Clever στοιχεία, εσωτερική κάμερα και νέα radar

Τα Elroq και Enyaq αποκτούν frunk 21 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό, προσφέροντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Το αναβαθμισμένο Phone Box υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση έως 25W, ενώ οι θύρες USB-C παρέχουν ισχύ έως 45W εμπρός και πίσω. Η νέα εφαρμογή Tips στο infotainment βοηθά τον οδηγό να αξιοποιεί πλήρως τις λειτουργίες του οχήματος, ενισχύοντας την καθημερινή ευκολία χρήσης. Η προσθήκη νέας εσωτερικής κάμερας επιτρέπει πιο αποτελεσματική παρακολούθηση της προσοχής του οδηγού, ενώ τα νέα radar ενισχύουν την ασφάλεια σε διασταυρώσεις με περιορισμένη ορατότητα. Παράλληλα, το σύστημα φωτισμού προσαρμόζεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενεργοποιώντας τα πίσω φώτα όταν απαιτείται. Επίσης, το Travel Assist 3.0 αναβαθμίζεται συνολικά, με πιο ακριβή λειτουργία διατήρησης λωρίδας και ομαλότερο έλεγχο ταχύτητας. Το Assisted Lane Change γίνεται πιο αποτελεσματικό, ενώ το Emergency Assist μπορεί πλέον να κατευθύνει το όχημα σε λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη ανταπόκρισης του οδηγού. Οι νέοι αισθητήρες και τα αναβαθμισμένα radar ενισχύουν τη συνολική ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία.

Get it on Google Play Download on the App Store