Νέο Skoda Roadiaq για διακοπές μηδενικών ρύπων

Την περίοδο αυτή τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ζουν τις καλύτερες στιγμές τους. Η όρεξη για εκδρομές και διακοπές εκτοξεύεται, παρασύροντας μαζί τους και την αγορά των RVs (Recreational Vehicles), αλλά και τον εξοπλισμό αναψυχής. Τέντες, σκηνές, κουβούκλια, καρέκλες, στρώματα, σκεύη και όλα τα σχετικά, προκειμένου να μπορεί κάποιος να παραθερίσει στην εξοχή. Όλα αυτά, τα προσφέρει το νέο Skoda Rodiaq. Αλλιώς, η εκδρομική παραλλαγή του Enyaq.

To Roadiaq (σύντμηση των «Road (δρόμος)» και «Kodiaq») διακρίνεται προφανώς κατευθείαν από τη διαφορετική μορφή της οροφής στο πίσω μέρος, που έχει αυξηθεί κατά 350 χλστ. σε ύψος (2.050 χλστ. συνολικά) και κρύβει από κάτω ένα ωραιότατο δωματιάκι διακοπών. Οι υπόλοιπες διαστάσεις πλην μεταξονίου (+5 χλστ., 2.770 χλστ. στο σύνολο) παραμένουν ίδιες με του Enyaq (μήκος 4.649 χλστ., πλάτος 1.879 χλστ., μεταξόνιο 2.770 χλστ.), ενώ η εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τη διχρωμία του Emerald Green αμαξώματος και της Moon White οροφής, συνοδεία των πολύ όμορφων 21άρων ζαντών Supernova.

Η ουσία του Rodiaq, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από την «καμπούρα» του, κρύβεται στο εσωτερικό. Εκεί όπου πίσω συναντάμε πλέον έναν πάγκο με στρώμα και μαξιλάρια, που χρησιμεύει είτε ως μονό κρεβάτι είτε ως τριθέσιος καναπές, πάγκο με τρία ντουλάπια, οθόνη 27 ιντσών με ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, WiFi, ψυγειάκι και αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το κρεβάτι-καναπέ, αλλά και πλήρες σετ αναψυχής. Τέντες, στηρίγματα, εστία μαγειρέματος και έξτρα θήκες φροντίζουν για την καλοπέραση της παρέας, στο δεύτερο πιο σπορ «τροχόσπιτο» που κυκλοφορεί (γιατί το πιο σπορ είναι αυτό). Και λέμε «σπορ», καθώς το Rodiaq βασίζεται στο Enyaq 80x Sportline. Συνεπώς ο οδηγός έχει στη διάθεση του 265 άλογα και 425 Nm από τους δυο ηλεκτροκινητήρες, που ταυτόχρονα καθιστούν το αυτοκίνητο τετρακίνητο.

To Roadiaq ωστόσο δεν βγαίνει στην αγορά, ούτε πρόκειται να το κάνει στο μέλλον. Αποτελεί την καλοκαιρινή πρόταση των μαθητευόμενων μηχανικών και σχεδιαστών της Skoda, οι οποίοι κάθε χρόνο τέτοια περίοδο παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο.

Get it on Google Play Download on the App Store