Νέες Skoda Octavia RS 2.0 TSI και 2.0 TDI

Την πλήρη γκάμα της νέας Octavia RS παρουσίασε η Skoda, η οποία αποτελείται από τις εκδόσεις 2.0 TSI, 2.0 TDI και την plug-in hybrid iV που γνωρίσαμε αρχικά. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα χαρακτηριστικά για τα δύο πρώτα μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Τι «κρύβει» η νέα Skoda Octavia RS iV;

Η νέα Octavia RS 2.0 TSI εφοδιάζεται με το γνωστό κινητήρα των 245 ίππων στις 5.000-6.500 σ.α.λ. και με ροπή 370 Nm στις 1.600-4.300 σ.α.λ. Η κίνηση περνάει αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου DSG. Το μήκους 4.702 χλστ. και βάρους 1.445 κιλών αμάξωμα επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Η ντίζελ Octavia RS με το 2.0 λτ. TDI μηχανικό σύνολο των 200 ίππων και 400 Nm ροπής συνδυάζεται και αυτή με το DSG των 7 ταχυτήτων. Εκτός από την κίνηση στους εμπρός τροχούς προσφέρεται και με τετρακίνηση, επιταχύνοντας στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει μια Skoda Octavia RS του 2001;

Εξωτερικά, η νέα Octavia RS ξεχωρίζει αμέσως σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, χάρη στους πιο δυναμικούς προφυλακτήρες εμπρός – πίσω, τη μαύρη μάσκα με το λογότυπο RS, τα LED φώτα χαμηλά στον προφυλακτήρα, το σπόιλερ στο τελείωμα του πίσω καπό, τις σκουρόχρωμες ζάντες των 18 ιντσών (19 ιντσών προαιρετικά) και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Διαφορές συναντώνται και στο πιο σπορ εσωτερικό με τον πλούσιο εξοπλισμό και την σύγχρονη τεχνολογία. Τα εμπρός καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη, οι επενδύσεις Alcantara στο ταμπλό και στις πόρτες, οι κόκκινες ραφές και το τριάκτινο τιμόνι κάνουν αμέσως τη διαφορά. Επιπλέον, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών με το σπορ φόντο και το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη των 10 ιντσών, αποτελούν βασικά τεχνολογικά highlights.

Δείτε ακόμα: Τι ελληνική πατέντα είχε η Skoda Octavia;

Η ανάρτηση στις εκδόσεις 2.0 TSI και 2.0 TDI της νέας Octavia RS είναι χαμηλωμένη κατά 15 χλστ. Προαιρετικά προσφέρεται το Dynamic Chassis Control, μέσω του οποίου ρυθμίζονται διάφορες παράμετροι, όπως η απόκριση του κινητήρα, το βάρος του τιμονιού και η λειτουργία του DSG. Οι επιλογές εμφανίζονται στο σχετικό μενού της οθόνης του infotainment. Επιπλέον, η Octavia RS 2.0 TSI εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, για καλύτερη πρόσφυση, ειδικά στις στροφές.

Get it on Google Play Download on the App Store