Έρχεται στο προσκήνιο η νέα Skoda Octavia

Εν μέσω ανανέωσης ολόκληρης της γκάμας της, η Skoda δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός νυμφώνος την Octavia. Το μεσαίο σεντάν των Τσέχων θα περάσει με τη σειρά του από το καθιερωμένο facelift, με το teaser video να φανερώνει μερικά από τα highlights του επερχόμενου μοντέλου.

Οι λήψεις παρουσιάζονται επιτηδευμένα μυστηριώδεις, δείχνοντας σημεία μόνο από τις αλλαγές της ανανεωμένης Octavia. Τα εμπρός φανάρια, για παράδειγμα, φαίνεται πως ανασχεδιάζονται, με καινούριο μοτίβο στα LED. Βλέπουμε επίσης πως η χαρακτηριστική μάσκα μεγαλώνει σε διαστάσεις, όπως και ότι η γραμματοσειρά μεταξύ των πίσω φαναριών αλλάζει. Κλασικά για φρεσκάρισμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα νέα σχέδια στις ζάντες, ούτε οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες – άλλο που στο teaser εμφανίζονται λίγο οι τροχοί και σχεδόν καθόλου οι δεύτεροι.

Ήπιες διαφοροποιήσεις αναμένονται και εσωτερικά, με μικρές αλλαγές/προσθήκες στις επενδύσεις και τα στοιχεία του εξοπλισμού. Γενικότερα, πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές επιρροές από το νέο Superb, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Από τη ναυαρχίδα της Skoda αναμένεται να μεταφερθεί επίσης η πληρέστατη γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης, ντίζελ και plug-in υβριδικά. Για την κίνηση του νέου Superb φροντίζουν έξι μηχανικά σύνολα, ισχύος από 150 έως 265 ίππους. Για πρώτη φορά εφοδιάζεται και με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, όπως είναι το αρχικό μοτέρ 1.5 TSI 150 hp με 48V hybrid. Πιο πάνω τοποθετούνται οι 2.0 TSI 204 hp και 265 hp 4×4. Στους ντίζελ αρχική επιλογή αφορά τον 2.0 TDI 150 hp και κατόπιν τον 2.0 TDI 193 hp 4×4., ενώ το plug-in hybrid συνδυάζει τον 1.5 TSI και ηλεκτροκινητήρα για 204 άλογα. Ανάλογη εικόνα περιμένουμε στη νέα Octavia, αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια (7άρι DSG όλα, πλην του PHEV που έχει 6άρι) συν την crossover έκδοση Scout για το Combi.

Get it on Google Play Download on the App Store