Νέο πρακτικότατο 7θέσιο Renault Grand Kangoo

Το Renault Kangoo αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για τη γαλλική φίρμα, αφού έχει ξεπεράσει τις 4,4 εκατομμύρια πωλήσεις σε 50 χώρες, αποτελώντας ένα από τα best seller οχήματα στην κατηγορία του. Τώρα το νέο Kangoo που λανσαρίστηκε το 2021 αποκτά μια πιο XL έκδοση, την Grand Kangoo.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων (2+3+2) και στις συνολικά 7 θέσεις κάθονται άνετα ισάριθμοι ενήλικοι επιβάτες. Σύμφωνα με τη Renault είναι το πιο ευρύχωρο όχημα στην κατηγορία του. Οι φιλοξενούμενοι στην 3η σειρά έχουν στη διάθεσή τους 164 χιλιοστά για τα γόνατα, ενώ στη μεσαία σειρά κάθονται άνετα παίκτες του μπάσκετ. Τη χρηστικότητα ευνοούν οι πολλές θήκες για μικροαντικείμενα, συνολικής χωρητικότητας 58 λίτρων.

Όσο για το πορτ μπαγκάζ, φτάνει τα 500 λίτρα με τις 7 θέσεις, με δυνατότητα επέκτασης στα 3.750 λίτρα (!) όταν αφαιρεθούν όλα τα πίσω καθίσματα και αναδιπλωθεί η θέση του συνοδηγού. Σε αυτή την περίπτωση το μήκος του χώρου φόρτωσης φτάνει τα 3,11 μέτρα. Η πρόσβαση στην 3η σειρά γίνεται ευκολότερη από τις δύο φαρδιές συρόμενες πόρτες των 83 εκατοστών (+18 εκ. σε σύγκριση με το Kangoo), το χαμηλό μαρσπιέ της πόρτας και τα αναδιπλούμενα καθίσματα της δεύτερης σειράς. Επίσης, η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι διαθέσιμη μονοκόμματη, αλλά και διαιρούμενη 2/3-1/3, διευκολύνοντας σε σημεία που το ύψος είναι περιορισμένο.

Το νέο Renault Grand Kangoo θα εφοδιάζεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.3 TCe 130 hp με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων η το EDC7, καθώς και με τον 1.5 Blue dCi 95 hp. Υπάρχει και το αμιγώς ηλεκτρικό Grand Kangoo E-Tech με μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 45 kWh και αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 122 ίππους και 245 Nm ροπής. Σε ταχυφορτιστή 80kW DC, τα 10 λεπτά αρκούν για 80 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Get it on Google Play Download on the App Store