Με οθόνη 21″ το εσωτερικό του νέου Peugeot 3008

H Peugeot δεν θα παρουσιάσει το νέο 3008 πριν το Σεπτέμβρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε νωρίτερα τον εσωτερικό του κόσμο. Κι όταν λέμε «νωρίτερα», εννοούμε σήμερα. Οι Γάλλοι δημοσίευσαν τις πρώτες φωτογραφίες από τη φαντασμαγορική καμπίνα του επερχόμενου C-SUV τους, που διακρίνεται για την τεράστια οθόνη των 21 ιντσών, την «αιωρούμενη» διάταξη του ταμπλό και το νέο τιμόνι.

Το νέο Panoramic i-Cockpit αποτελεί την εξέλιξη του ψηφιακού καντράν στα σημερινά Peugeot, που βρίσκεται στην αγορά για περισσότερο από 10 χρόνια και έχει συνοδεύσει πάνω από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας. Στο πανοραμικό i-Cockpit ο πίνακας οργάνων συνεχίζει να είναι πάνω από το τετραγωνοποιημένο τιμόνι, αλλά πλέον συνδυάζεται με την οθόνη του συστήματος πολυμέσων σε μια κυρτή ενιαία διάταξη, που φτάνει τις 21 ίντσες! Το καντράν προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση (κλασικά ταχύμετρο, στροφόμετρο μαζί με σύστημα πλοήγησης, επικουρικά συστήματα, ροή ενέργειας κλπ), ενώ η οθόνη του infotainment αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.

Κάτω από αυτή, στο κέντρο του ταμπλό και ακριβώς κάτω από τους αεραγωγούς, συναντάμε τα i-Toggles. Τα πλήκτρα αφής που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στον οδηγό, σε 10 από τις αγαπημένες εφαρμογές του. Ο εκάστοτε χρήστης μπορεί να επιλέξει 10 από τις αγαπημένες του λειτουργίες (από σύστημα κλιματισμού μέχρι αλλαγή ραδιοφωνικών σταθμών) και μέσω των i-Toggles να τις χειρίζεται, δίχως να χρειάζεται περιήγηση σε μενού και υπομενού του συστήματος πολυμέσων. Πέρα από την τεχνολογία, τις οθόνες και το νέο τιμόνι, στο ταμπλό του νέου 3008 δεσπόζει η αμφιθεατρική του διάταξη, η μινιμαλιστική διαγώνια διαρρύθμιση της κεντρικής κονσόλας, οι ποιοτικές επενδύσεις, η παρουσία πραγματικού αλουμινίου σε πάνελ και διακόπτες, αλλά και ο ambient φωτισμός, που δημιουργεί ένα φωτιζόμενο τόξο μπροστά και πέριξ οδηγού-συνοδηγού.

H τρίτη γενιά του Peugeot 3008 θα λανσαριστεί στις αρχές φθινοπώρου, με τα υβριδικά μοτέρ να αναμένονται σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Get it on Google Play Download on the App Store