Νέο Nissan Kicks με ανατρεπτικό σχεδιασμό

Το δεύτερης γενιάς μικρό SUV Kicks παρουσίασε η Nissan στο Μπρούκλιν των Η.Π.Α., επτά χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου. Οι αλλαγές που έγιναν είναι μεγάλες εξωτερικά και στο εσωτερικό, όπου προσφέρει μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη τεχνολογία. Επίσης, για πρώτη φορά θα διατίθεται με επιλογή τετρακίνησης.

Το πρώτο στοιχείο που προκαλεί εντύπωση, είναι η ριζικά αλλαγμένη του εμφάνιση, αφού δεν θυμίζει σε τίποτα τον προκάτοχό του (ή άλλο Nissan), εκτός από τον σχεδιασμό στις πίσω κολόνες. Στο πιο τετραγωνισμένο του αμάξωμα από πριν, το βλέμμα τραβά αμέσως το εμπρός άκρο με τις οριζόντιες επιφάνειες, όπου ενώνονται τα φώτα με τη μάσκα και δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο. Μυώδη αισθητική εμφανίζει και στα πλαϊνά του, ενώ και το πίσω άκρο διαθέτει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά (ειδικά για Nissan) με την ακμή στο τελείωμα του πορτ μπαγκάζ και τα σχήματος «Γ» φώτα με τις οριζόντιες γραμμές. Αναφορικά με τις διαστάσεις του νέου Kicks, έχει μήκος 4.366 χλστ. (4.210 χλστ. το Juke), πλάτος 1.801 χλστ., ύψος 1.626 χλστ. και μεταξόνιο 2.657 χλστ. (2.664 χλστ. το AWD).

Εντελώς αλλαγμένο είναι και το εσωτερικό του νέου Kicks, όπου ακολουθείται η γνωστή πλέον «συνταγή» που υιοθετούν πολλοί κατασκευαστές. Κοινώς ένα ενιαίο μακρόστενο πάνελ στο ταμπλό που ενσωματώνει δύο οθόνες 7 ή 12 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment, λίγα φυσικά χειριστήρια στην κονσόλα και πολλές επίπεδες επιφάνειες. Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων εξασφάλισε περισσότερους χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές.

Για την κίνησή του μη φανταστείτε ότι υπάρχει κάποιο μηχανικό σύνολο turbo downsized, υβριδικό, ή ηλεκτρικό, αλλά ένα κλασικό 4κύλινδρο 2λιτρο ατμοσφαιρικό, απόδοσης 141 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 190 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Το προγενέστερο Kicks ήταν διαθέσιμο στις Η.Π.Α. με 1.600άρι μοτέρ 121 ίππων. Η μετάδοση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς γίνεται αποκλειστικά μέσω CVT κιβωτίου ταχυτήτων Xtronic. Πιθανώς όταν λανσαριστεί στην Ιαπωνία να προστεθεί και υβριδικό μοτέρ, όπως ισχύει με το προγενέστερο Kicks.

Επιπρόσθετα, στο νέο Kicks o οδηγός έχει στη διάθεσή του τα προγράμματα Normal, Eco και Sport, συν το Snow στο AWD. Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος των 213 χλστ. (180 χλστ. το Qashqai) είναι μεγάλη για μικρό SUV. Μία ακόμα διαφορά μεταξύ του 2WD και του AWD είναι ότι το 4κίνητο εφοδιάζεται με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (ημιάκαμπτος άξονας στο 2WD).

Get it on Google Play Download on the App Store