Νέο Nissan Ariya Nismo με 429 «φορμουλάτους» ίππους

Η Nissan είχε υποσχεθεί πως δεν θα άφηνε το Ariya χωρίς έκδοση Nismo. Στο Σαλόνι του Τόκιο ήρθε η ώρα τηρήσει το λόγο της, με ένα ηλεκτρικό σπορ crossover επιδόσεων που φτάνει έως τα 429 άλογα και παράλληλα, συνοδεύεται από ήχους Formula. Όχι F1 πάντως, αλλά Formula E.

Εμφανισιακά το Ariya Nismo από τους νέους προφυλακτήρες, το ειδικά σχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο (splitter, skirts, δυο αεροτομές πίσω και διαχύτη), το χαρακτηριστικό Stealth Grey χρώμα (που αγαπήσαμε από το Nismo GT-R), τις επίσης ειδικά και αεροδυναμικά σχεδιασμένες 20άρες ζάντες, αλλά και τις κόκκινες πινελιές γύρω-γύρω. Στο εσωτερικό συνεχίζεται το μοτίβο σε κόκκινο-μαύρο, με τις επενδύσεις (δέρμα-alcantara) και τα μπάκετ καθίσματα να ντύνονται σε ραφές και ενθέσεις ερυθρού χρώματος. To «Nismo» φυσικά δεν γινόταν να λείπει από την πλάτη των εμπρός καθισμάτων, ούτε τα αναβαθμισμένα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Επί των μηχανικών μερών, το Ariya Nismo προσφέρεται σε δυο εκδοχές του συστήματος e-4ORCE. Αμφότερες με δικινητήρια διάταξη (ένα μοτέρ εμπρός, ένα πίσω), με το βασικό Nismo B6 -όπως ονομάζεται η έκδοση- να αποδίδει 362 ίππους και 560 Nm ροπής, έχοντας μια μπαταρία 66 kWh να τροφοδοτεί τους ηλεκτροκινητήρες και να ζυγίζει συνολικά 2.080 κιλά. Το κορυφαίο Nismo B9 e-4ORCE βρίσκεται στους 429 ίππους και τα 600 Nm, με μια συστοιχία 91 kWh να διαμορφώνει το βάρος μεταξύ 2.210 και 2.220 κιλών. Στοιχεία επιδόσεων δεν ανακοινώνονται, ωστόσο οι Ιάπωνες αναφέρουν πως το soundtrack που συνοδεύει την κίνηση του Ariya Nismo παραπέμπει στον ήχο των μονοθεσίων της Formula E, όπου η Nissan συμμετέχει από το 2018 (από πέρσι με εξ ολοκλήρου δική της ομάδα). Κι επειδή το video των Ιαπώνων έχει μόνο μουσική, ακούστε παρακάτω τη χροιά της ηλεκτρικής F1.

Get it on Google Play Download on the App Store