Νέο MINI Cooper S από το Μόντε Κάρλο του 1964

Πριν από 56 χρόνια, ένα μικρό κόκκινο αυτοκίνητο με λευκή οροφή και Ιρλανδό οδηγό άφησε τον κόσμο άλαλο, κατακτώντας τη νίκη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Το αυτοκίνητο ήταν το Mini Cooper S και ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι, ο Paddy Hopkirk.

Δείτε ακόμα: Ανελέητο κυνήγι Mini Cooper σε Alfa GTA (+video)

Για να τιμήσει αμφότερους τους θρύλους, η MINI παρουσιάζει το Cooper S Hopkirk Edition. Προφανώς ο ερυθρόλευκος χρωματικός συνδυασμός δεν μπορούσε να απουσιάζει, ούτε ο αριθμός «37» από τις πόρτες, αλλά ούτε και τα χαρακτηριστικά στρογγυλά προβολάκια στη μάσκα. Εξυπακούεται πως η υπογραφή του Hopkirk δεσπόζει σε διάφορα σημεία, όπως στην λευκή λωρίδα του καπό, το ταμπλό, την πόρτα του πορτμπαγκάζ και τα μαρσπιέ (φωτιζόμενη κιόλας). Στη λωρίδα δε, υπάρχει ανάγλυφη και η πινακίδα του θρυλικού Mini: 33EJB.

Οι λεπτομέρειες συνεχίζονται στο κλειδί του αυτοκινήτου, που θυμίζει τα ελαστικά που χρησιμοποιούσε το Cooper S του Ιρλανδού. Τα ανάλογα σήματα απαντώνται στις κολόνες και το ταμπελάκι του εσωτερικού, ενώ ο αριθμός 37 εμφανίζεται και στα πλαϊνά φλας.

Διαβάστε επίσης: Το αλησμόνητο Subaru Impreza του Colin McRae

Κάτω από το υπογεγραμμένο καπό, δεν υπάρχουν μετατροπές. Ο 2λιτρος TwinPower αποδίδει 192 ίππους στις 5.000-6.000 σ.α.λ. και 281 Nm στις 1.350-4.600 σ.α.λ., στέλνοντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Άγριες κόντρες με Civic Type R, MINI GP, i30 N, Focus ST

Στη Μεγάλη Βρετανία διατίθεται ήδη, με τις τιμές να ξεκινούν στις 27.405 λίρες (29.841 ευρώ) και την παραγωγή να περιορίζεται στις 100 μονάδες.

 

Get it on Google Play Download on the App Store