Νέο κινεζικό SUV Omoda 7 έρχεται στην Ελλάδα

Αυξάνονται και πληθύνονται οι κινεζικές μάρκες στην Ελλάδα, με την Omoda να αποτελεί την τελευταία επικείμενη προσθήκη και το 7 να έρχεται στην κατηγορία των μεσαίων SUV, ώστε να ξεχωρίσει με τη δυναμική του εμφάνιση και την plug-in υβριδική τεχνολογία του.

Όπως φαίνεται, η σχεδιαστική φιλοσοφία του Omoda 7, «Stylish on Every Sides», αποτυπώνει τη φουτουριστική αισθητική σε κάθε πτυχή του οχήματος. Η άνευ πλαισίου παραμετρική γρίλια και οι προβολείς LED «eagle-eye» αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα μοναδικό δυναμικό στυλ. Το πλευρικό προφίλ του αυτοκινήτου είναι σχετικά απλό και δυναμικό, με μια ανοδική γραμμή στη μέση να ενσωματώνεται στο αμάξωμα και να παίζει με τις ακτίνες του φωτός, ανάλογα του πως χτυπάνε στις επιφάνειες. Η σχεδίαση του πίσω μέρους είναι εξίσου αξιοσημείωτη, με ανάγλυφο μοτίβο και τρισδιάστατες γραμμές που αντανακλούν τη σχεδίαση «Χ» του μπροστινού, συνοδευόμενο από δυο εντυπωσιακά φανάρια με τα γραφικά των LED σε στυλ κεραυνού.

Οι διαστάσεις το τοποθετούν στο άνω άκρο των C-SUV, με το μήκος να φτάνει τα 4,62 μέτρα (4.621 χλστ.), το πλάτος τα 1,87 μ. (1.872 χλστ.), το ύψος τα 1,67 μ. (1.673 χλστ.) και το μεταξόνιο τα 2,7 μέτρα (2.700 χλστ.). Το εξαιρετικά τεχνολογικό εσωτερικό και τα πολυάριθμα φουτουριστικά στοιχεία κάνουν το Omoda 7 να ξεχωρίζει , αποτελώντας μια πιο εξατομικευμένη επιλογή για τους νέους και δίνοντας νέες ιδέες και κατευθύνσεις για το μελλοντικό σχεδιασμό αυτοκινήτων. Αυτά μας λένε οι Κινέζοι, συν ότι στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής 15,6 ιντσών, δίχως ακόμα να δημοσιεύουν φωτογραφίες.

Η θυγατρική της Chery δεν έχει δώσει αναλυτικές πληροφορίες ούτε για τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου, πέρα από ότι τροφοδοτείται από ένα εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αποτελούμενο από υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών η Omoda αναφέρει συνολική αυτονομία στα 1.200 χλμ., με την ηλεκτρική να τοποθετείται στα 95-100 χλμ. (στον κινεζικό κύκλο CLTC οι αριθμοί, οπότε σε WLTP περιμένουμε αρκετά πιο κάτω).

Το λανσάρισμα του Omoda 7 θα γίνει στις αρχές του 2025, οπότε στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους αναμένεται στη χώρα μας.

Get it on Google Play Download on the App Store