Νέο Audi A3 και για πρώτη φορά crossover Allstreet

Η Audi ανανεώνει το A3 μετά από 4 χρόνια καριέρας, δίνοντάς του παράλληλα για πρώτη φορά crossover χαρακτηριστικά στην έκδοση allstreet. Αλλαγές που διευρύνουν τις επιλογές των αγοραστών, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Η εμφάνιση του φρεσκαρισμένου A3 MK4 αναβαθμίζεται από τη μεγαλύτερη και πιο επίπεδη μάσκα Singleframe, που πλαισιώνεται από δυο αιχμηρές εισαγωγές και ένα δυναμικό splitter στον προφυλακτήρα – μοτίβο που, σύμφωνα με τους Γερμανούς, κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει χαμηλότερο και πιο επιθετικό. Το ίδιο ισχύει και για πίσω, όπου ο διαχύτης και ο προφυλακτήρας έχουν διαμορφωθεί με βάση τα αντίστοιχα κομμάτια του RS 3, ενώ ελαφρώς ανασχεδιασμένα παρουσιάζονται τα LED φωτιστικά σώματα. To allstreet τώρα ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο, με την πιο σκληροτράχηλη σχεδίαση ελέω ποδιών και προστατευτικών, αλλά και αυξημένης κατά 30 χλστ. απόστασης από το έδαφος (15 χλστ. περισσότερη διαδρομή η ανάρτηση, άλλα τόσα χλστ. έξτρα «αέρα» οι νέοι τροχοί). Οι ζάντες είναι στάνταρ 17 ιντσών, για καλύτερες off road περιηγήσεις, αλλά υπάρχουν και 18 ή 19 ιντσών.

Πολλές αλλαγές συναντάμε και στην καμπίνα, όπου αναλαμβάνουν νέοι αεραγωγοί, περισσότερες επιλογές στις αποχρώσεις του ambient φωτισμού, επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο, ηχεία σε διαφορετική θέση ως μέρος του προαιρετικού ηχοσυστήματος Sonos και επενδύσεις  από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Όλες οι εκδόσεις, τέλος, διαθέτουν οθόνη αφής 10,1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και τέσσερις θύρες φόρτισης USB-C

Η γκάμα των κινητήρων αρχικά ξεκινά με τον ήπια υβριδικό 1.5 TSI των 150 ίππων και 250 Nm (35 TFSI), που συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic (αργότερα θα προστεθεί και 6άρι χειροκίνητο). Στο πετρελαιοκίνητο σκέλος βρίσκουμε τον 2.0λιτρο TDI των 150 ίππων και 360 Nm, επίσης σε αποκλειστική συνεργασία με το S tronic. Στη συνέχεια θα προστεθούν κι άλλοι κινητήρες, τόσο στους βενζίνης όσο και τους ντίζελ, ενώ θα έχουμε και plug-in υβριδικά παράγωγα. Από πλευράς τιμών τώρα, το νέο A3 Sportback ξεκινά στη Γερμανία από τις 35.650 ευρώ (37.450 ευρώ το Sedan) και το A3 allstreet από τις 37.450 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store