Έρχεται στο φως το νέο Mitsubishi L200

Στα μέσα Μαρτίου η Mitsubishi παρουσίασε το πρωτότυπο XRT, δίνοντας τις πρώτες ιδέες για το ποιόν του νέου L200 (Triton εδώ, όπως ονομάζεται σε κάποιες αγορές). Σήμερα ήρθε η ώρα για τις πρώτες επίσημες εικόνες του ίδιου, του αυτοκινήτου, έστω στο μερικό σκοτάδι των teasers.

Οι ομοιότητες με το XRT δεν κρύβονται, ιδίως μπροστά όπου τα χαρακτηριστικά LED ημέρας και η νέα μάσκα δημιουργούν ένα ακόμα πιο επιβλητικό παρουσιαστικό από του σημερινού L200. Η μπάρα στην καρότσα και τα ευμεγέθη κάθετα φανάρια πίσω επίσης δίνουν το στίγμα, όπως και οι νέες πολυάκτινες ζάντες. Τα φουσκωμένα φτερά ενισχύουν το μυώδες παράστημα, ενώ βλέπουμε στα εμπρός LED και τα γραφικά των πίσω το νέο μοτίβο κάθετου «T», που συνθέτουν τη νέα ταυτότητα του ιαπωνικού pick up. Στο εσωτερικό παρατηρούμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση, με οριζόντιους αεραγωγούς και την οθόνη αφής πάνω από αυτούς, στην κορυφή του ταμπλό, ενώ πλέον υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Από πλευράς μηχανικών μερών οι Ιάπωνες κρατούν τα χείλη τους σφραγισμένα, αναφέροντας μόνο πως το νέο L200 θα διαθέτει ολοκαίνουργιους και επόμενης γενιάς πετρελαιοκινητήρες. Η φημολογογία το θέλει να μοιράζεται πολλά στοιχεία με το νέο Navara, καθώς Nissan και Mitsubishi αποτελούν τα δυο από τα τρία μέλη του συνασπισμού με τη Renault. Τι  πιο λογικό, λοιπόν, από το να συνεργαστούν για δυο εκ των πιο εμπορικών τους μοντέλων. Μάλιστα, το νέο L200 θα διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, όπως αποκάλυψε το οργανόγραμμα της Mitsubishi. Βάσει του ίδιου προγραμματισμού περιμένουμε το L200 MK6 μέσα στο 2024, για να ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα το πρώτο ηλεκτρικό pick up των «Τριών Διαμαντιών».

Get it on Google Play Download on the App Store