Νέα Mercedes EQE με το βλέμμα σε Tesla και Audi

H Mercedes παρουσιάζει τη μικρή αδερφή της EQS, που εμπνέεται εμφανισιακά από αυτή και βάζει πλώρη για το Tesla Model S και το επερχόμενο Audi A6 e-tron. Πώς ξεχωρίζει η άρτι εμφανισθείσα EQE;

Καταρχάς, στο look. Οι επιρροές από EQS είναι πρόδηλες σε κάθε σπιθαμή του αμαξώματος, αρχής γενομένης από το σχήμα. Η γνώριμη αεροδυναμική σιλουέτα της ηλεκτρικής ναυαρχίδας είναι και εδώ παρούσα, όπως η μαύρη φάσα στη θέση της παραδοσιακής μάσκας και τα σφηνοειδή φανάρια μπροστά (σε ανασχεδιασμένο μοτίβο). Στο πίσω μέρος συναντάμε ενιαία διάταξη LED, που φωτίζουν το άνω τμήμα στα «καπούλια» της EQE από άκρη σε άκρη. Με μήκος 4.934 χλστ. πάντως, είναι σημαντικά πιο κοντή από την EQS (5.265 χλστ.) και στα ίδια επίπεδα με το Model S (4.970 χλστ.).

Στο εσωτερικό δεσπόζει η υπερ-οθόνη Hyperscreen, που αποτελείται από τρεις οθόνες σε ενιαία μορφή και προσφέρει εύρος θέασης στους επιβάτες  2.432,11 τετραγωνικών εκατοστών (56 ίντσες στο σύνολο)! Η τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη, ώστε συναντάμε ακόμα και ενεργοποίηση με έλεγχο βιομετρικών στοιχείων! Σε σχέση με αυτό, το επίσης εντυπωσιακό σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας ωχριά κάπως.

Κάτω από αμάξωμα και καμπίνα, αναλαμβάνει την κίνηση ένας ηλεκτροκινητήρας 292 ίππων και 530 Nm. Προς το παρόν φροντίζει κατά μόνας για τις ανάγκες της EQE, τοποθετημένος στον και τροφοδοτώντας τον πίσω άξονα. Αργότερα θα υπάρξει και ισχυρότερη τετρακίνητη έκδοση, με ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοτέρ εμπρός. Για την ώρα, λοιπόν, έχουμε την EQE 350 και το προαιρετικό πακέτο AMG Line (διαφορετικοί προφυλακτήρες και ζάντες). Η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 660 χλμ. (βάσει WLTP) και η φόρτιση από το 10 στο 80% διαρκεί μόλις 30 λεπτά, με τη χρήση ταχυφορτιστή.

Η παραγωγή της EQE θα ξεκινήσει στα μέσα του επόμενου χρόνου, στο εργοστάσιο της φίρμας στη Βρέμη. Αξίζει να αναφερθεί πως τα μοντέλα της κινεζικής αγοράς θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Beijing Benz (κοινοπραξία BAIC-Daimler), στο Πεκίνο.

Get it on Google Play Download on the App Store