Ακαταμάχητη η νέα Mercedes-Benz CLE

Την εποχή που κυριαρχούν τα SUV κάθε μεγέθους και κατηγορίας, η Mercedes-Benz παραμένει πιστή στην παράδοση πολλών ετών που έχει δημιουργήσει και στα κουπέ αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας τη νέα CLE. Αρχικά θα λανσαριστεί η CLE Coupe τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ το επόμενο έτος θα ακολουθήσει η διάθεση και της CLE Cabriolet.

Κομψότητα σε όλο της το μεγαλείο

Ανέκαθεν τα κουπέ (αλλά και τα κάμπριο) μοντέλα της Mercedes-Benz διέθεταν σαγηνευτική σχεδίαση, η οποία συνδυάζει σε κατάλληλη ισορροπία το δυναμισμό με την πολυτέλεια. Στο μυώδες εμπρός τμήμα με το σφηνοειδές ρύγχος κυριαρχεί η πλατιά μάσκα με το αστέρι στο κέντρο, τα λεπτά και αιχμηρά φώτα και το μυώδες μακρύ καπό με τα νεύρα στο καμπύλο καπό. Το δυναμισμό της τονίζει η τοξοειδής οροφή με την έντονη κλίση προς τα πίσω, όπου καταλήγει στους τονισμένους ώμους, στη διακριτική ακμή στο τελείωμα του καπό και τα καμπυλόγραμμα φανάρια. Η νέα Mercedes-Benz CLE Coupe με μήκος 4.850 χιλιοστά είναι πιο μακριά κατά 164 χιλιοστά από την C-Class Coupe και πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαίο κουπέ. Επίσης, έχει πλάτος 1.860 χιλιοστά (+50 χιλιοστά από την C-Class Coupe), ύψος 1.428 χιλιοστά (+23 χιλιοστά) και μεταξόνιο 2.865 χιλιοστά (+25 χιλιοστά).

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από της νέας C-Class. Τα βλέμματα συγκεντρώνουν αμέσως η οθόνη των 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και η οθόνη των 11,9 ιντσών του infotainment. Μια νέα, ειδική λειτουργία EASY-ENTRY εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος. Τα μπροστινά καθίσματα δεν ξεκλειδώνονται με μοχλό, αλλά με κομψή θηλιά από δέρμα Nappa. Φυσικά η πολυτέλεια είναι υψηλού επιπέδου, σε ολόκληρο το θάλαμο των επιβατών. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις από την C-Class Coupe ωφέλησαν παράλληλα τόσο τους χώρους για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (420 λίτρα).

Στην κορυφή 6κύλινδρος κινητήρας 381 ίππων

Τα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που εφοδιάζουν τη νέα Mercedes-Benz CLE Coupe είναι βενζίνης και πετρελαίου, συνδυασμένα με ήπιο υβριδικό σύστημα που παρέχει επιπλέον ισχύ 23 ίππων. Αργότερα θα προστεθεί και plug-in hybrid. Στις εκδόσεις βενζίνης αρχικό μοντέλο είναι η CLE 200 (υπάρχει και CLE 200 4MATIC) των 2.0 λτ. με 204 PS και 320 Nm (0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ.). Ακολουθεί η CLE 300 4MATIC με 2λιτρο μοτέρ ισχύος 258 PS και 400 Nm (0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ.). Κορυφαία είναι η CLE 450 4MATIC με 3λιτρο 6κύλινδρο, απόδοσης 381 ίππων και 500 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ.). Μοναδική ντίζελ είναι η CLE 220 d με 2.0 λτ. κινητήρα 200 PS και 440 Nm (0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δλ.). Σε όλες τις Mercedes-Benz CLE Coupe περιλαμβάνεται το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC.

Με πιο χαμηλή ανάρτηση

Σχετικά με τις αναρτήσεις με τους τετραπλούς συνδέσμους εμπρός και τους πενταπλούς συνδέσμους πίσω, είναι χαμηλωμένες κατά 15 χιλιοστά σε σχέση με την σεντάν C-Class. Στον στάνταρ εξοπλισμός είναι η άνεση ανάρτηση με χαμήλωμα. Προαιρετικά διατίθεται σπορ ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση. Με το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα, οι πίσω τροχοί στρίβουν σε γωνία έως και 2,5 μοίρες, μειώνοντας τον κύκλο στροφής κατά 50 εκατοστά. Σε ταχύτητες κάτω των 60 χλμ./ώρα, οι πίσω τροχοί κατευθύνονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς. Από την ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα, οι πίσω τροχοί κατευθύνονται προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store