Καλοκαιρινό αίσθημα η Mercedes CLE Cabriolet

Χθες η Mercedes παρουσίασε τη νέα CLE Coupe. Αναμενόμενο ήταν να ακολουθήσει η Cabriolet, η οποία συνιστά την καλύτερη απεικόνιση των καλοκαιρινών περιπετειών σε τέσσερις τροχούς, και μάλιστα με τον ήλιο στο πρόσωπο οδηγού και επιβατών.

H ανοιχτή CLE δεν παρουσιάστηκε ολοκληρωτικά, καθώς το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο. Για να μην μας έχουν σε αγωνία οι Γερμανοί όμως, αποφάσισαν να δημοσιεύσουν επίσημες φωτογραφίες από το αυτοκίνητο. Συνεπώς δεν έχουμε τεχνικά χαρακτηριστικά, αν και δεν χρειάζονται για να μπούμε στο κλίμα. Η Cabriolet κατά πάσα βεβαιότητα παρουσιάζει ταυτόσημες διαστάσεις με την Coupe, ήτοι μήκος 4.850 χλστ., πλάτος 1.860 χλστ., μεταξόνιο 2.865 χλστ. και μόνο το ύψος είναι αμφίβολο, λόγω διαφορετικής οροφής (1.428 χλστ. η κλειστή).

Φυσιολογικά εκεί εντοπίζεται η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Coupe και Cabriolet, με τη δεύτερη να διαθέτει υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη διαρρύθμιση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα ντύνεται σε ένα πολύ ταιριαστό κόκκινο χρώμα, το οποίο συνδυάζεται με ίδιας απόχρωσης δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η οθόνη αφής των 11,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων μεταφέρονται αυτούσιες από την Coupe.

Λογικά το ίδιο ισχύει για τη γκάμα των κινητήρων. Η CLE Coupe προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ, με το πρώτο σκέλος να καλύπτεται από τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο και τον 3.0λιτρο biturbo εξακύλινδρο εν σειρά, ενώ το πετρέλαιο βρίσκει ανταπόκριση στον ανάλογο 2.0λιτρο υπερτροφοδοτούμενο. Στο βενζινοκίνητο κομμάτι αρχικό μοντέλο είναι η CLE 200 (υπάρχει και CLE 200 4MATIC) των 2.0 λτ. με 204 άλογα και 320 Nm . Ακολουθεί η CLE 300 4MATIC με 2λιτρο μοτέρ ισχύος 258 ίππων και 400 Nm. Κορυφαία είναι η CLE 450 4MATIC με τον 3.0λιτρο διτούρμπινο straight six, απόδοσης 381 ίππων και 500 Nm ροπής . Μοναδική ντίζελ είναι η CLE 220 d με 2.0 λτ. κινητήρα 200 PS και 440 Nm. Σε όλες τις CLE περιλαμβάνεται το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC, όπως και το mild hybrid 48βολτο σύστημα με τον ηλεκτροκινητήρα των 23 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store