Το πρώτο ηλεκτρικό Hyundai N Line είναι γεγονός!

Το Kona είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της Κορεάτικης φίρμας, το οποίο μάλιστα έχει κάνει πολύ ισχυρή την παρουσία του στην κατηγορία B-SUV. Στη νέα του, δεύτερη γενιά διατίθεται με ευρεία γκάμα κινητήρων και έχει μεγαλώσει αισθητά εξωτερικά και στο εσωτερικό παραπέμποντας σε μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Η Hyundai προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προικίζοντας την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου με το επίπεδο εξοπλισμού N Line. Πρόκειται για το πρώτο Hyundai EV που φέρει το σπορ «πακέτο» N Line. Για όσους δε γνωρίζουν να αναφέρουμε πως το Kona Electric είναι το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό της φίρμας, οπότε η απόφαση της εταιρείας για την προσθήκη του N Line θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ισχυρή δυναμική του μοντέλου. Έτσι το Kona Electric N Line μπαίνει στην ζωή μας συνδυάζοντας την ηλεκτροκίνηση με το σπορτιβ σχεδιασμό, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλισμού συνόδευε ήδη μέχρι τώρα όλους τους άλλους κινητήρες του. To Kona Electric N Line απευθύνεται σε αυτούς τους πελάτες της εταιρείας που αποζητούν δυναμικό στυλ, έχουν και οικολογικές ανησυχίες ενώ ταυτόχρονα επιζητούν και απολαμβάνουν τους καλύτερους χώρους στην κατηγορία.

Όλο «καλούδια» η έκδοση Ν Line

Η έκδοση N Line ξεχωρίζει αμέσως εξωτερικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Περιλαμβάνει ειδικούς για την περίσταση προφυλακτήρες εμπρός – πίσω, ποδιές στα μαρσπιέ και μια τετράδα τροχούς 19 ιντσών που τονίζουν την αθλητική εμφάνιση του μοντέλου. Φυσικά σε μερικά σημεία του αυτοκινήτου έχουν τοποθετηθεί και τα σήματα “N Line” για τους ανυποψίαστους. Στο εσωτερικό συναντά κανείς σπορ καθίσματα με το λογότυπο N Line με κόκκινες ραφές που αναμφίβολα δημιουργούν δυναμική «ατμόσφαιρα». Πρόσθετες κόκκινες λεπτομέρειες στο τιμόνι και στο ταμπλό συμπληρώνουν τη μοναδική αισθητική του εσωτερικού. Ο στόχος; Μια αισθαντική οδηγική εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς σε άνεση και λειτουργικότητα.

Με πολλά οφέλη το Kona Electric στην Ελλάδα

Για το νέο Kona Electric ισχύουν και πολύ σημαντικά οφέλη στη χώρα μας, όπως είναι 5.000 ευρώ έκπτωση από τη Hyundai και 8.000 ευρώ κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά 2». Πρόσθετα δίνεται δωρεάν η συσκευή wallbox (ισχύει κόστος εγκατάστασης) Με το συνολικό κέρδος των 13.000 ευρώ, το νέο Kona Electric 48 kWh 156 PS Distinctive κοστίζει από 33.990 ευρώ. Το πιο δυνατό και με μεγαλύτερη μπαταρία Kona Electric 65 kWh 218 PS Distinctive προσφέρεται από 38.990 ευρώ και στο πιο πλούσιο μοντέλο Limited εκκινεί στις 40.290 ευρώ.

Η αρχική έκδοση Standard Range με την μπαταρία των 48,4 kWh και το ηλεκτρικό μοτέρ των 156 ίππων και 255 Nm ροπής επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ. και η μεικτή αυτονομία φτάνει τα 377 χιλιόμετρα, με κατανάλωση 14,6 kWh/100 χλμ. Η μπαταρία φορτίζει σε 4 ώρες και 55 λεπτά σε AC Wallbox 11 kW (10-100%) και σε 41 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW. Στο Long Range με την μπαταρία των 65,4 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα των 218 ίππων και 255 Nm ροπής η μεικτή αυτονομία αγγίζει τα 514 χιλιόμετρα, με κατανάλωση 14,7 kWh/100 χλμ. Επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ., ενώ για τη φόρτιση απαιτούνται 6 ώρες και 25 λεπτά σε AC Wallbox 11 kW ή μόνο 41 λεπτά σε DC 100 kW.

Παράλληλα διατίθενται και οι κινητήρες 1.0 T-GDI 120 PS 48V, 1.6 T-GDI 198 PS και το φουλ υβριδικό 1.6 Hybrid 141 PS.  Επίσης, όλα τα Kona καλύπτονται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων και 8ετή εγγύηση/160.000 χλμ. για την υβριδική μπαταρία ή την μπαταρία υψηλής τάσης.

Get it on Google Play Download on the App Store