Geometry θα λέγονται τα νέα κινέζικα ηλεκτρικά!

H Geely δημιούργησε τη νέα της μάρκα που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα και την ονόμασε Geometry. Το ηλεκτρικό της sedan με τον τίτλο Geometry A αναμένεται να προσφέρει αυτονομία 500 χλμ.

Η Geometry είναι ουσιαστικά το νέο ηλεκτρικό παρακλάδι της Geely, η οποία κατέχει τη Volvo, αλλά και την LEVC London Taxicab. Μάλιστα η νεοσύστατη εταιρεία δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα για το πώς θα βαφτίσει το νέο της μοντέλο, μιας και επέλεξε το όνομα «Α».

Δείτε ακόμη: Κινεζικό κράμα Volvo-Lamborghini-BMW και Audi!

Όπως ανέφεραν και υψηλόβαθμα στελέχη της Geometry, στόχος τους είναι η κυριαρχία τους στην αγορά της Κίνας, ενώ σκοπεύουν να παρουσιάσουν πάνω από 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως και το 2025. Στα του μοντέλου τώρα, το Α θα κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία 61,9kWh, με την ισχύ του να αγγίζει τους 161 ίππους και η ροπή τα 250 Nm, με την μέγιστη αυτονομία να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Διαθέσιμη όμως θα είναι και μια έκδοση με ελαφρώς μικρότερη μπαταρία, η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία 410 χιλιομέτρων. Για την διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα, αμφότερες οι εκδόσεις θα απαιτούν 8,8 δλ.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Στους Κινέζους το 50% της smart!

Σχεδιαστικά το αμάξωμα είναι αρκετά αιχμηρό, αλλά και αεροδυναμικό συνάμα, με την κατασκευάστρια εταιρεία να αναφέρει ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας αγγίζει το 0,2375 Cd. Όμως το Geometry A θα προσφέρεται με πλήρη εξοπλισμό, ενώ θα έχει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2! Τέλος για τους χρόνους φόρτισης, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, ωστόσο λέγεται πως 30 λεπτά φόρτισης θα αρκούν για να γεμίσουν τη μπαταρία από 30% μέχρι και 80%.

Get it on Google Play Download on the App Store