Συγκλονίζει το Genesis X Convertible Concept

H Genesis άφησε όλα τα μάτια και τα στόματα ανοιχτά λίγο πριν την Έκθεση του Λος Άντζελες, με το τρίτο πρωτότυπο της σειράς X. Το Convertible έρχεται να ολοκληρώσει την «τριλογία» των Speedium και Coupe, παρουσιάζοντας τη σχεδιαστική γλώσσα «Athletic Elegance» της εταιρίας, στην πιο αγνή της μορφή.

Το υπέροχο concept car προκαλεί αμέσως βλέμματα και αισθήσεις, χάρις στο μακρύ καπό και τον ανύπαρκτο εμπρός πρόβολο. Ακόμη περισσότερο, αιχμαλωτίζει τους πάντες με τα γνωστά και μη εξαιρετέα Quad Lights φανάρια μπροστά, που συνθέτουν ένα ενιαίο κομμάτι με την τρίγωνη και φωτιζόμενη μάσκα Crest Grille («δαχτυλίδι της φωτιάς» την αποκαλούν οι Κορεάτες). Οι προσεγμένες εισαγωγές στον προφυλακτήρα είναι πέρα για πέρα λειτουργικές, τροφοδοτώντας με φρέσκο αέρα το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το προφίλ του X Convertible γίνεται ακόμα πιο κομψό με τις αιχμηρές πτυχές πάνω από τους θόλους, καθώς και την έντονη γραμμή που εκτείνεται από το μπροστινό μέρος του καπό μέχρι το spoiler στο χείλος της πόρτας του χώρου αποσκευών. Η Genesis την αποκαλεί «Παραβολική Γραμμή» και δηλώνει ότι «τονίζει τον βασιλικό χαρακτήρα του προφίλ, δημιουργώντας ένταση μεταξύ των επιφανειών μέσω μιας γενναιόδωρης γραμμής με ελαφρά κλίση προς τα πίσω». Εκεί όπου συναντάμε τα επίσης χαρακτηριστικά τετραπλά οριζόντια φωτιστικά σώματα, μαζί με ένα πολύ λεπτό LED στο προαναφερθέν χείλος (που θυμίζει «Gurney flap» από BMW M3 CSL) και ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο «V» στο κέντρο του.

Το X Convertible διαθέτει μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, με γυάλινα πάνελ πάνω από οδηγό-συνοδηγό. Τη φαντασμαγορική σχεδίαση συμπληρώνουν οι πανέμορφες και περίτεχνες ζάντες, που ενσωματώνουν την τεχνοτροπία 3D G-Matrix.

Εξίσου εντυπωσιακή η εικόνα και στην καμπίνα των επιβατών, η οποία ενσωματώνει μια ενιαία διάταξη ψηφιακού πίνακα-οργάνων και οθόνης αφής για το σύστημα πολυμέσων, σε σχήμα «C», που περικλείει τον οδηγό μέσα της. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται αποτελούν μείγμα ανακυκλωμένων και βιώσιμων υλικών, ενώ το -«καθηλωτικό», σύμφωνα με τη Genesis- ηχοσύστημα έχει εξελιχθεί από τον master του είδους, Guk-il Yu.

«Η ενίσχυση της αθλητικής και συναισθηματικής πτυχή της σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας, είναι η φυσική εξέλιξη της Genesis. Η καινοτομία είναι ο καταλύτης για να ασχοληθούμε περισσότερο με το περιβάλλον γύρω μας. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της μετάβασης, σε μια εταιρεία που θα παραδίδει προϊόντα για να απολαμβάνουν οι πελάτες », περιέγραψε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Genesis, Luc Donckerwolke.

Get it on Google Play Download on the App Store