Δεσπόζει η Ford στο φετινό Goodwood Festival of Speed

Την παράσταση αναμένεται να κλέψει η Ford στο φετινό Goodwood Festival of Speed, καθώς θα παρατάξει την πλήρη γκάμα της νέας Mustang σε πολιτική και αγωνιστική εκδοχή, το νέο ηλεκτρικό Explorer EV, αλλά και το Puma Rally1 Hybrid που πρωταγωνιστεί στις ειδικές του WRC.

Στο φημισμένο φεστιβάλ ταχύτητας θα απολαύσουμε τόσο τη Mustang Dark Horse, που τοποθετείται στην κορυφή των πολιτικών εκδόσεων, όσο και τις Mustang GT3 -GT4 που θα κάνουν πρεμιέρα στο Goodwood. Αμφότερες βασίζονται στην Dark Horse και έχουν εξελιχθεί με βάση τις προδιαγραφές των αγώνων αντοχής, κρύβοντας κάτω από το καπό βροντόφωνους ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες. Το ίδιο φυσικά ισχύει για το  «Σκοτεινό Άτι», που καλύπτει επάξια την κορωνίδα των S650 μέχρι το λανσάρισμα των Shelby.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η οπτική και ακουστική του Explorer EV, που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες εβδομάδες και αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα του  «Μπλε Οβάλ» στο μέτωπο της ηλεκτροκίνησης. Μαζί του και μια νέα έκδοση της Mustang Mach-E, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση στη θρυλική ανάβαση του φεστιβάλ. Ανάμεσα στις ατμοσφαιρικές V8 Mustang και το αμιγώς ηλεκτρικό Explorer τοποθετείται το Puma Rally1 Hybrid, με το συνδυασμό του 1.600άρη τετρακύλινδρου τούρμπο και του ηλεκτροκινητήρα. Ήδη φέτος έχει κατακτήσει μια νίκη, στο δεύτερο μόλις αγώνα του πρωταθλήματος (στη Σουηδία), με τον Ott Tanak.

Εκτός από το να ξεπερνά τα όρια των επιδόσεων στο Goodwood, η Ford συνεχίζει να αξιοποιεί την παρουσία της προκειμένου να αμφισβητήσει για μια ακόμα φορά τα στερεότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα φιλοξενήσει στο εκθεσιακό της περίπτερο ένα αποκλειστικά γυναικείο πάνελ, αποτελούμενο από εμπνευσμένες προσωπικότητες του χώρου, οι οποίες θα συζητήσουν θέματα όπως τον τρόπο που τα ηλεκτρικά οχήματα δημιουργούν νέες εμπειρίες αλλά και σημαντικές ευκαιρίες αγοράς/ιδιοκτησίας για τις γυναίκες. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε μια σειρά δοκιμασιών για την παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό δάπεδο συλλογής κινητικής ενέργειας και να συμμετάσχουν σε έναν συναρπαστικό ποδηλατικό διαγωνισμό που αντλεί έμπνευση από τις πρωτοβουλίες Share the Road και Park the Car της Ford.

Τη συναρπαστική γκάμα της Ford στο Goodwood θα οδηγήσουν στα όριά τους οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Ott Tänak και Adrien Fourmaux, οι οποίοι, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας Malcolm Wilson, συνθέτουν την M-Sport Ford World Rally Team. Ο οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, Harry Tincknell, καθώς και ο Βρετανός επτά φορές πρωταθλητής Paul Swift, θα αναλάβουν επίσης καθήκοντα στο τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store