Με την ευχή του Πάπα το νέο Fiat 600 (+video)

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η Fiat για να παρουσιάσει το νέο 600, κάνοντάς το όχι μέσω επίσημου λανσαρίσματος, αλλά από ένα promo video για επικείμενη εκδήλωση στο Βατικανό!

Το καινούργιο «600αράκι» θα πάρει τη θέση του σημερινού 500X, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μήκος στα 4,2 μέτρα και κοινή βάση με το Jeep Avenger. Εμφανισιακά βλέπουμε την εξελικτική διαδικασία που ακολουθήθηκε, με τις γραμμές του 500e να προσαρμόζονται στο μεγαλύτερο αμάξωμα του 600ε και να δημιουργούν ένα μοτίβο σχεδιαστικής ταυτότητας για τα ηλεκτρικά Fiat. Τα εμπρός φανάρια-«δαχτυλίδια», τα παραλληλόγραμμα κάθετα πίσω, η μάσκα με το «600» φαρδύ-πλατύ και οι κυψελοειδείς (ψεύτικες) εισαγωγές στον προφυλακτήρα δίνουν στο νέο ιταλικό crossover χαρακτήρα, διαφοροποιώντας το πέρα για πέρα από το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται.

Το επερχόμενο 600 θαμοιράζεται την πλατφόρμα STLA Small και τα μηχανικά μέρη με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023, προσφέροντας πληρέστατη γκάμα κινητήρων. Το Avenger προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο ως ηλεκτρικό στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης, αλλά σε Ιταλία και Ισπανία ήδη κυκλοφορεί και με 1.200άρι τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ 100 ίππων (ο 1.2 PureTech της Peugeot, με άλλα λόγια). Στη συνέχεια θα προστεθεί και η έκδοση με τους 130 ίππους, ενώ όλες μαζί ενδέχεται να προσφέρονται από την αρχή στο 600. H ηλεκτρική εκδοχή θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, παράγοντας ίδια ισχύ (156 ίππους και 260 Nm) και τροφοδοτούμενο από την ίδια μπαταρία (54 kWh) με το Avenger. Το πρώτο EV της Jeep εμφανίζει μέγιστη αυτονομία 404 χλμ., οπότε κάτι παρόμοιο θα πρέπει να περιμένουμε και για το 600.

Get it on Google Play Download on the App Store