Καλό και «χρυσό» το Fiat 500e Bulgari

Το πολυαναμενόμενο νέο Fiat 500 παρουσιάστηκε επίσημα, σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή όπως αναμενόταν και με τη σχεδίαση να αποτελεί και πάλι το μεγάλου ατού του ιταλικού μικρού. Τα ιταλικά κουστούμια, βέβαια, χρειάζονται τα αντίστοιχα κοσμήματα για να αναδειχθούν. Κάπου εδώ, έρχονται οι πινελιές της Bulgari.

Η πασίγνωστη φίρμα κοσμηματοποιΐας, που ιδρύθηκε το 1884 από τον Σωτήριο Βούλγαρη (εκτοπισμένος μετανάστης από την τότε ακόμα τουρκοκρατούμενη Ήπειρο, και συγκεκριμένα την Παραμυθιά Θεσπρωτίας) συνεργάστηκε με τη Fiat, για τη δημιουργία ενός μοναδικού 500e. Το χρώμα του αμαξώματος είναι ένα ιδιαίτερο πορτοκαλί, με τις επίχρυσες λεπτομέρειες στο σήμα και τις ζάντες, συνοδευόμενες από το έμβλημα «Bvlgari».

Δείτε ακόμα: Νέα υβριδικά 1.000άρια Fiat 500 και Panda

Στο εσωτερικό γίνεται «πάρτι», με τα φαντασμαγορικά σχέδια στο ταμπλό να καθιστούν την καμπίνα των επιβατών έργο τέχνης! Οι δερμάτινες επενδύσεις είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για το εν λόγω 500αράκι, με το χρυσαφί χρώμα να κυριαρχεί. Όλοι οι διακόπτες, το περίγραμμα του ταμπλό και το τιμόνι, είναι καλυμμένα από επίχρυσες και χρυσαφί πινελιές.

Κάτω από το αμάξωμα, συναντάμε τον ηλεκτροκινητήρα των 118 ίππων, που παίρνει ενέργεια από μια συστοιχία ιόντων-λιθίου 42 kWh. Οι Ιταλοί ανακοινώνουν 3,1 δλ. για την επιτάχυνση στα 50 χλμ./ώρα από στάση9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, με την αυτονομία να φτάνει έως τα 320 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο το νέο Fiat 500X Sport (+τιμές)

Ένα και μοναδικό 500e Bulgari (ή «Bvlgari», όπως είναι η επίσημη ονομασία της φίρμας) κατασκευάστηκε και θα δωριστεί σε περιβαλλοντική οργάνωση του Leonardo Di Caprio!

Get it on Google Play Download on the App Store