Στην παραγωγή η σαγηνευτική BMW Skytop

Πριν 5 μήνες η BMW παρουσίασε ένα από τα πιο κομψά πρωτότυπα, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η Skytop εμφανίστηκε σαν διάδοχος της Z8, αποτελώντας στην ουσία την targa εκδοχή της M8. Η απήχηση από το κοινό ήταν τόσο θετική, ώστε οι Βαυαροί δεν δυσκολεύτηκαν να δώσουν το «ΟΚ» για την παραγωγή. Μια παραγωγή περιορισμένης έκτασης, βέβαια, μόλις 50 κομματιών – τα οποία έχουν ήδη πουληθεί!

Οι καθαρές σχεδιαστικές γραμμές της Skytop εμπνέουν την επιθυμία για ταξίδια. Οι διευρυμένες, μυώδεις επιφάνειές της ορίζονται από γραμμές που έχουν σχεδιαστεί με ακρίβεια κατευθύνοντας τον όγκο του οχήματος προς τα πίσω. Τα winglets, τα οποία είναι διακριτικά ενσωματωμένα στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές τους. Οι ζάντες ελαφρού κράματος με τις ακριβείς πτυχώσεις τους ενισχύουν περαιτέρω τη μοναδική της εμφάνιση. Παρατηρώντας την από ψηλά, το προτεταμένο καπό με την έντονη κυρτότητα, η εμβληματική σχεδίαση του ρύγχους καρχαρία της BMW με τη φωτιζόμενη μάσκα νεφρών και το αφαιρούμενο πίσω τμήμα, προσελκύουν το βλέμμα. Οι αναφορές στη Z8, έχουν επιλεγεί με προσοχή. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η έντονη σφηνοειδής ακμή που εκτείνεται από το καπό, και μέσω του εσωτερικού καταλήγει σε ένα αλουμινένιο διακοσμητικό που βρίσκεται τοποθετημένο στην πίσω πόρτα, τονίζοντας τη δυναμική ροή της σιλουέτας.

Τα δερμάτινα καθίσματα στο εσωτερικό περιλαμβάνουν πινελιές σε στυλ brogue. Ο κοκκινωπός καφέ τόνος των επιφανειών δημιουργεί ένα συνεκτικό χρωματικό σύνολο που χαρίζει σε όλο το εσωτερικό μια αίσθηση πολυτέλειας και ευρυχωρίας. Τα στοιχεία και εξαρτήματα από κρύσταλλο είναι περίτεχνα ενσωματωμένα στο cockpit, ενισχύοντας τη συνολική εντύπωση. Ταμπλό και τιμόνι έχουν μεταφερθεί από τη Σειρά 8, ωστόσο το δέρμα που καλύπτει τα πάντα (μέχρι τα rollbar) δίνουν στην καμπίνα της Skytop τη δική της, μοναδική ταυτότητα.

Πίσω από το καθηλωτικό παρουσιαστικό, κρύβεται η M8 Competition. Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, δηλαδή, σε συνεργασία με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, 8άρι αυτόματο κιβώτιο και έναν 4.4 V8 twinturbo να παράγει 625 ίππους. Η Skytop αναμενόμενα είναι γρήγορη, όπως φανερώνουν τα 3,3 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (3,2 δλ. η M8). Τελική δεν ανακοινώνεται, αλλά η κορυφαία M8 φτάνει ως τα 305 χλμ./ώρα με το M Driver’s Package. Ούτε τιμή αναφέρεται, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να κοστίζει λιγότερο από ψηλά εξαψήφια νούμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store