Γιαπωνέζικη τριάδα η νέα BMW X7 Nishijin (+video)

Οι Ιάπωνες αγαπούν τις BMW. Ως αποτέλεσμα αυτής της σχέσης, η X7 είναι από τις δημοφιλέστερες premium SUV «λιμουζίνες» της χώρας, για αυτό και οι ειδικές εκδόσεις -όπως η Nishijin- δεν σπανίζουν.

Ειδοποιός διαφορά της Nishijin Edition από τις κοινές X7 είναι το χρώμα Ametrine, προϊόν του τμήματος Individual. Η μοναδική αυτή απόχρωση του μωβ προκύπτει από το συνδυασμό των χρωμάτων Amethyst και Citrine, που βρίσκουμε στην κανονική παλέτα της BMW, αντλώντας έμπνευση από πολύτιμους λίθους.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εμφανίζονται σε δραματικό βαθμό. Καταρχάς, στην καμπίνα των επιβατών αντικατοπτρίζεται η ονομασία της έκδοσης. Nishijin είναι ένα ειδικό είδος υφάσματος, που παράγεται αποκλειστικά στην ομώνυμη περιφέρεια του Kamigyō-ku, στο Κιότο. Όπως είναι αναμενόμενο, οι εν λόγω επενδύσεις καλύπτουν κάθε σπιθαμή της κεντρικής κονσόλας και του ουρανού (όπου δεν υπάρχει η πανοραμική ηλιοροφή), σε συνδυασμό με δερμάτινο σαλόνι και χρυσές λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία (όπως αεραγωγούς, πόρτες κλπ).

Η X7 Nishijin Edition βασίζεται στην 40d xDrive, κάτι που σημαίνει πως κάτω από το καπό συναντάμε τον 3.0 twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά πετρελαιοκινητήρα και ήπιο υβριδικό σύστημα. Η απόδοση φτάνει τους 340 ίππους στις 4.400 σ.α.λ. και τα 700 Nm στις 1.750-2.250 σ.α.λ., που κινούν τους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος xDrive και 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Οι 2,5 τόνοι επιταχύνονται στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 6,1 δλ. και η τελική φτάνει στα 245 χλμ./ώρα.

Η τιμή, τώρα, ξεκινά από τα 16,8 εκατ. γεν (130.600 ευρώ). Και να τα έχει κάποιος, όμως, πέρα από ότι η συγκεκριμένη X7 προορίζεται αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα καθώς μόλις 3 Nishijin Edition θα κατασκευαστούν!

Get it on Google Play Download on the App Store