Στην Ελλάδα το νέο VW Amarok (+τιμές – εξοπλισμοί)

Το εντελώς νέο, δεύτερης γενιάς Volkswagen Amarok πάτησε τους τροχούς του επί Ελληνικού εδάφους και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά, στα πλαίσια της πανελλαδικής του παρουσίασης. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σε σχεδιασμό pickup, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα σκληροτράχηλο SUV με χώρο φόρτωσης και δεν έχει καμία σχέση με τον όρο «αγροτικό».

Με 5.350 χλστ. μήκος, το νέο Amarok είναι τουλάχιστον 96 χλστ. μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το μεταξόνιο των 3.270 χλστ. αντιστοιχεί σε αύξηση 173 χλστ. Αυτό εξασφαλίζει περισσότερο χώρο στη διπλή καμπίνα. Η αύξηση του μεταξονίου είχε ως αποτέλεσμα μείωση των προβόλων του αμαξώματος. Εξαιτίας αυτού προκύπτει και βελτιωμένη ικανότητα χρήσης εκτός δρόμου, καθώς οι γωνίες του Amarok έφτασαν τις έως 30 μοίρες μπροστά και 26 μοίρες πίσω. Μεγάλη είναι και η αύξηση στο μέγιστο βάθος υδάτινου περάσματος στα 800 χιλιοστά, από 500 χιλιοστά πριν. Η καρότσα χωράει ευρωπαλέτα και έχει μήκος 1.651 χλστ., πλάτος 1.584 χλστ. (1.227 χλστ. μεταξύ των θόλων) και ύψος 525 χλστ. Το νέο Amarok σηκώνει μέχρι 1.200 κιλά, ενώ το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης ανέρχεται στα 3.500 κιλά.

Την κίνηση του νέου Amarok αναλαμβάνουν δυο πετρελαιοκινητήρες TDI, με τέσσερις και έξι κυλίνδρους. Στη βάση τοποθετείται ο 2.0 TDI Bi-Turbo με 205 ίππους και 500 Nm ροπή. Κορυφαίο μοτέρ είναι το 3.0 TDI V6 με 240 PS και 600 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 10 ταχυτήτων. Ανάλογα με τη ρύθμιση, η κινητήρια ροπή μεταφέρεται μόνο στον πίσω άξονα (2H) ή ανάλογα με τις ανάγκες και στους δύο άξονες (4A, 4H, 4L). Στον βασικό εξοπλισμό εξοπλίζεται και με το έξι Drive Modes: Eco, Normal, Mud/Ruts, Sand, Slippery και  Load/Trailer.

Το καινούργιο Amarok προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Αυτές είναι οι σειρές Life και Style, καθώς και οι κορυφαίες εκδόσεις PanAmericana (έντονα Offroad χαρακτήρας) και Aventura (με πιο πολυτελή σχεδιασμό). Το νέο Amarok διατίθεται ως τετράθυρο Pickup με διπλή καμπίνα (DoubleCab).

Amarok Life: Η βασική έκδοση Life διαθέτει εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως μπροστινούς προβολείς LED, ηλεκτρικά πτυσσόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, προβολείς ομίχλης LED, και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Στο βασικό εξοπλισμό του ανήκουν ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, μια οθόνη αφής 12 ιντσών για το Infotainment, πολυλειτουργικό τιμόνι και ρύθμιση 10 επιπέδων για το κάθισμα του οδηγού και 8 για τον συνοδηγό. Ο λειτουργικός εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα όπως: την κάμερα οπισθοπορείας, Front Assist ή το σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας καθώς και αισθητήρες στάθμευσης πίσω. Τα επίπεδα άνεσης βελτιώνονται με το Adaptive Cruise Control και την Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας. Σχετικά με την ασφάλεια το Amarok, διαθέτει τώρα και έναν κεντρικό αερόσακο μπροστά ανάμεσα από τα καθίσματα. Στο διευρυμένο εξοπλισμό της έκδοσης Life ανήκουν το ParkPilot για την μπροστινή περιοχή, η σύνδεση του πίσω καπό στο κεντρικό κλείδωμα, ο αισθητήρας βροχής, η αυτόματη προσαρμογή φώτων πορείας και ο αυτόματα αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέφτης.

Amarok Style: Εξωτερικά, το χαρακτηρίζουν οι προβολείς IQ.LIGHT– LED Matrix. Επίσης, ο πίσω προφυλακτήρας είναι επενδυμένος με στοιχεία χρωμίου και ο χώρος φόρτωσης με πλαστικό (συμπεριλαμβανομένης της πρίζας 12V). Τα καθίσματα στην κεντρική λωρίδα είναι καλυμμένα με υλικό fleece, ενώ και του συνοδηγού μπορούν να ρυθμιστούν ηλεκτρικά με 10 τρόπους. Πρόσθετη άνεση εξασφαλίζουν η θέρμανση καθισμάτων μπροστά, ένα αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών, το μπροστινό παρμπρίζ σε μονωτικό γυαλί και το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί Keyless Access. Την άνεση βελτιώνουν η βοήθεια αλλαγής λωρίδας, υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης ParkAssist και η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας.

Amarok PanAmericana: Εξωτερικά το χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων ένας ασημί προφυλακτήρας κεντρικά σε σχεδίαση X, πίσω φώτα LED, μαύροι τροχοί 18 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους, καθώς και ένα stylingbar και σκαλοπάτια σε μαύρο. Η πλευρική μεμβράνη με την επιγραφή “PanAmericana” ανήκει επίσης στον βασικό εξοπλισμό. Στο εσωτερικό διαθέτει δερμάτινες επενδύσεις και τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν ηλεκτρικές ρυθμίσεις και είναι θερμαινόμενα. Επίσης στο βασικό εξοπλισμό προστίθενται πλοήγηση, το ηχοσύστημα της Harman Kardon με οκτώ ηχεία και φωτισμός Ambiente.

Amarok Aventura: Σε σχέση με το Amarok Style, εξωτερικά διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και χρωμιωμένες επενδύσεις στους καθρέπτες, στις χειρολαβές και στα σκαλοπάτια. Το ταμπλό είναι καλυμμένο με απαλή στην αφή δερματίνη, ενώ για τα καθίσματα και τα ένθετα των θυρών έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα.

Τιμές νέου Amarok
Έκδοση Τιμή (προ φόρων) Τιμή (τελική)
2.0 TDI 205 PS 4Μotion Life 36.515€ 48.200€
2.0 TDI 205 PS 4Μotion Style 40.530€ 53.500€
3.0 TDI V6 240 PS 4Μotion Style 41.667€ 55.000€
3.0 TDI V6 240 PS 4Μotion PanAmericana 46.591€ 61.500€
3.0 TDI V6 240 PS 4Μotion Aventura 47.348€ 62.500€

Get it on Google Play Download on the App Store