Οι τιμές της αστεράτης νέας Mercedes-Benz GLC

Η Mercedes ανακοίνωσε στην Ελλάδα τις τιμές του νέου μεσαίου SUV GLC, το οποίο αποτελεί την επιτομή της μοντέρνας, σπορτίφ πολυτέλειας. Είναι το πιο δυναμικό μοντέλο της οικογένειας οχημάτων SUV της γερμανικής φίρμας. Αυτό υπογραμμίζει με την πρώτη ματιά η σχεδίασή της με τις μοναδικές αναλογίες, τις εντυπωσιακές επιφάνειες, τις όμορφα διαμορφωμένες ακμές και τη σαφή διαρρύθμιση του υψηλής ποιότητας εσωτερικού χώρου.

Οι υψηλές προδιαγραφές της νέας GLC είναι εμφανείς και στο θάλαμο των επιβατών, στην παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, με την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience), η νέα GLC έχει γίνει ακόμη πιο ψηφιακή και ευφυής – τόσο το hardware όσο και το software. Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων μοιάζει να αιωρείται, ενώ η κεντρική οθόνη των 11,9 ιντσών ορθώνεται αρμονικά από την κεντρική κονσόλα, χωρίς καθόλου ενώσεις. Με βάση την στρατηγική πολυτέλειας της Mercedes-Benz, ο βασικός εξοπλισμός της νέας GLC έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και προσφέρει στον πελάτη εξαρχής τα πάντα. Η γραμμή Avantgarde, για παράδειγμα ενσωματώνει δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλες οθόνες, η ενσωμάτωση smartphone, η ασύρματη φόρτιση και τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα.

Οι βασικές διαστάσεις της νέας GLC δίνουν έμφαση στην ακόμα πιο δυναμική και επιβλητική εμφάνιση του SUV. Με μήκος 4.716 χλστ. είναι 60 χλστ. μακρύτερη και 4 χλστ. χαμηλότερη από το προηγούμενο μοντέλο. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ επωφελείται από τον μακρύτερο πίσω πρόβολο και αυξάνεται σημαντικά στα 620 λίτρα (+70 λτ. σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο).

Η GLC διατίθεται μόνον ως υβριδικό όχημα, είτε ως plug-in υβριδικό (δεν ανακοινώθηκε ακόμα τιμή) είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48V και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό. Το plug-in υβριδικό προσφέρει αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων, που την καθιστά ιδανική για καθημερινή κυρίως ηλεκτρική οδήγηση. Η αρχική GLC 200 4Matic διαθέτει τον 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο των 204 ίππων και 320 Nm, με μια συνδρομή 200 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα του ISG (Integrated Start Generator). H 300 4Μatic ανεβαίνει στα 258 άλογα και 400 Nm, ενώ η plug-in hybrid GLC 300e 4Matic ταιριάζει τον βενζινοκινητήρα των 204 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ 100 ίππων και 440 Nm, για μια συνδυαστική δύναμη 313 ίππων και 550 Nm. Όσον αφορά την πετρελαιοκίνητη GLC 220 d 4Matic είναι 2λιτρη με 197 ίππους και 440 Nm. Όλες οι GLC είναι τετρακίνητες, συνδυαζόμενες αποκλειστικά με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic.

Στον εξοπλισμό της GLC ανήκουν όλα τα συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού, ανέσεων και πολλά ακόμα αξεσουάρ. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • GLC 200 4MATIC: 66.500 ευρώ
  • GLC 220 d 4MATIC: 71.500 ευρώ
  • GLC 300 4MATIC: 75.500 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store