Η τιμή του Volkswagen ID.7 στην Ελλάδα

Η Volkswagen ανακοίνωσε για την Ελληνική αγορά την τιμή του νέου ID.7, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας ID. Συγκεκριμένα η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας έχει μήκος 4.961 χιλιοστά, που σημαίνει ότι είναι μακρύτερο κατά 30 εκατοστά από τα ID.4 και ID.5. Επίσης, είναι μεγαλύτερο και από το νέο Passat Variant των 4.917 χιλιοστών.

Το νέο Volkswagen ID.7 με τον πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,23 έχει πλάτος 1.862 χιλιοστά, ύψος 1.536 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.971 χιλιοστά. Οι αυξημένες διαστάσεις σε συνδυασμό με τους κοντούς προβόλους εξασφαλίζουν πολύ άνετους χώρους για τους επιβάτες και γενναιόδωρο πορτ μπαγκάζ 532 λίτρων.

Την κίνηση των 2.172 κιλών του ID.7 αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 286 ίππων και τα 545 Nm ροπής. Είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία καθαρής ενεργειακής απόδοσης 77 kWh. H Volkswagen ανακοινώνει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μεικτή αυτονομία είναι μεταξύ 543-621 χιλιόμετρα και φτάνει έως τα 774 χιλιόμετρα στην πόλη. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι 14,1 kWh/100 χιλιόμετρα σε μεικτή χρήση και 10,9 kWh/100 χλμ. στην πόλη. Ο χρόνος φόρτισης σε wallbox AC 11 kW διαρκεί 8 ώρες για το (0-100%), ενώ σε ταχυφορτιστή DC φορτίζει από 10-80% σε 28 λεπτά.

Το 1ο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας για τη μεσαία κατηγορία, διατίθεται στην Ελλάδα σε δυο εκδόσεις και υπερπλήρη εξοπλισμό σε κάθε περίπτωση. Η βασική Pro ξεκινά από τις 59.500 ευρώ, που γίνονται 51.500 ευρώ κατόπιν κρατικής επιδότησης, και προσφέρει έναν εντυπωσιακά πλούσιο βασικό εξοπλισμό, όπως:

• Σύστημα πλοήγησης Discover Pro Max

• Ζάντες αλουμινίου «Hudson», 8 J x 19 εμπρός, 8,5 J x 19 πίσω, σε μαύρο χρώμα

• Σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί Keyless Access, με SAFELOCK

• Travel Assist, Lane Assist και Emergency Assist.

• Side Assist / Area View, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος κάμερας οπισθοπορείας

• Θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι με λειτουργία αφής από τεχνητό δέρμα

• Εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα

• Park Assist Plus με Park Distance Control και λειτουργία μνήμης

• Αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatronic 3 ζωνών

• Comfort Telephony με ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου

Επιπρόσθετα, η Kosmocar – Volkswagen σε συνεργασία με την Volkswagen AG, έχει διασφαλίσει παραγωγή αυτοκινήτων της ειδικής έκδοσης Pro Launch Edition, με τιμή εκκίνησης τις 64.800 ευρώ (56.800 ευρώ μετά τις επιδοτήσεις) τα οποία θα μπορούν να παραδοθούν με το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στην Ελλάδα ενδεικτικά στα μέσα Ιανουαρίου.

Η ειδική αυτή έκδοση θα φέρει επιπρόσθετα της βασικής τα εξής χαρακτηριστικά:

· Προβολείς IQ. LIGHT LED Matrix

· Εξωτερικό φωτισμό Ambient στις χειρολαβές και ανάμεσα στους εμπρός προβολείς

· Σκούρα θερμομονωτικά κρύσταλλα στα πίσω πλευρικά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ

· Επενδύσεις καθισμάτων σε Artvelours ECO Microfleece

· Εμπρός ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα ergoActive με λειτουργία μνήμης

· Εσωτερικό φωτισμό Ambient 30 χρωμάτων

· Σύστημα εύκολου ανοίγματος της πόρτας του χώρου αποσκευών

Get it on Google Play Download on the App Store