Xiaomi Mi QiCYCLE έξυπνο ηλεκτρικό ποδήλατο (+video)

H Xiaomi με έδρα το Πεκίνο ιδρύθηκε το 2010 και από τότε τείνει να κατακτήσει τον κόσμο με την τεράστια γκάμα προϊόντων που προσφέρει τα τελευταία χρόνια. Το 2011 παρουσίασε το πρώτο της έξυπνο κινητό τηλέφωνο, στη συνέχεια φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, τηλεοράσεις και πολλά άλλα. Η εταιρία έχει μπει δυναμικά και στα προϊόντα που αφορούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, δηλαδή τα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα όπως τo Xiaomi Mi QiCYCLE, ένα έξυπνο ηλεκτρικό αναδιπλούμενο δίκυκλο, ιδανικό για τη μετακίνησή μέσα στην πόλη.

Χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό του σκελετού από αλουμίνιο, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας λιθίου και του ηλεκτρικού κινητήρα, ζυγίζει μόλις 14,5 κιλά. Ο δυνατός brushless κινητήρας των 250W διαθέτει υψηλή ροπή, μικρή «μαγνητική» αντίσταση όταν δεν χρησιμοποιείται, μεγαλύτερη επιτάχυνση και μικρότερο βάρος. Έτσι το Mi QiCYCLE μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα ακόμα και με κόντρα αέρα. Διαθέτει 4 βοηθητικές λειτουργίες (Fitness, Economic, Balance, Enhanced), οι οποίες μπορούν εύκολα να αλλάξουν εύκολα από τον υπολογιστή του ποδηλάτου στη λαβή. Η καθεμιά λειτουργία παρέχει διαφορετικό επίπεδο υποβοήθησης και μπορεί να αλλάξει κατά βούληση. Στην οθόνη, ο αναβάτης μπορεί να δει με μια ματιά όλα τα απαραίτητα δεδομένα όπως ταχύτητα, διανυθείσα απόσταση, κατανάλωση θερμίδων κ.ο.κ.

Το «έξυπνο» ποδήλατο είναι εφοδιασμένο με αισθητήρα ροπής TMM4, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα την πίεση των ποδιών και στα δύο πεντάλ, προσφέροντας την κατάλληλη ηλεκτρική ισχύ για επιτάχυνση. Από πλευράς αυτονομίας, φτάνει τα 45 χλμ., χάρη στην μπαταρία των 36 V/6.0Ah τύπου 18650, ενώ ο μηχανισμός αλλαγής τριών ταχυτήτων της Shimano επιτρέπει να οδηγείς άνετα, ακόμα και χωρίς ηλεκτρική ισχύ. Τέλος, μέσω της ειδικής εφαρμογής, τα δεδομένα της διαδρομής συγχρονίζονται στο cloud, ώστε να μπορείς να τα αξιολογήσεις οποιαδήποτε στιγμή. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και την τιμή των 999 ευρώ είναι μια πολύ συμφέρουσα και «βολική» λύση για καθημερινή χρήση.

Get it on Google Play Download on the App Store