Off-roading με Ducati Scrambler SCRE-E (+video)

Η Ducati είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μοτοσικλετών με την ιταλική φινέτσα να πρωτοστατεί σε κάθε της μοντέλο. Η εταιρία εκτός από τις μηχανές έχει μπει και στην αγορά των e-scooters αλλά και των e-bikes. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε παρουσιάσει το ηλεκτρικό πατίνι CROSS-E Scrambler της Ducati  ιδανικό για εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Το Scrambler SCR-E είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που έχει σχεδιαστεί κυρίως για off-road διαδρομές αλλά και για την πόλη. Οι μεγάλοι τροχοί των 20 ιντσών με τα «τρακτερωτά» ελαστικά μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε δύσβατο μονοπάτι στη φύση αλλά και στους κακοτράχαλους δρόμους του αστικού ιστού. O αλουμινένιος ενισχυμένος σκελετός είναι σχεδιασμένος να αντέχει και τις πιο σκληρές δοκιμασίες. Διαθέτει στη μέση ένα βολικό λεβιέ που χρησιμεύει στο εύκολο δίπλωμα του ποδηλάτου με λίγες μόνο κινήσεις, προκειμένου να το μεταφέρεται παντού.

H Ducati εφοδιάζει το Scrambler SCR-E με brushless κινητήρα ισχύος 250W τοποθετημένο στον πίσω τροχό. Με ελάχιστη φθορά κατά την λειτουργία και ελάχιστο θόρυβο, το συγκεκριμένο μοτέρ είναι εξαιρετικό για χρήση σε e-bikes εντός και εκτός πόλης.

Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη μέσα στο σκελετό, κατασκευασμένη από την Samsung και έχει χωρητικότητα 10.4Αh και 374Wh στα 36V. Υπόσχεται αυτονομία που φτάνει τα 70 χλμ., ανάλογα το βάρος του αναβάτη, την ομαλότητα του δρόμου και την εξωτερική θερμοκρασία. Ο χρόνος φόρτισης κυμαίνεται από 4 έως 6 ώρες. Το επίπεδο φόρτισης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα, η εξωτερική θερμοκρασία και οι επιλογές των προγραμμάτων οδήγησης εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη LCD. O φωτισμός εμπρός και πίσω ενεργοποιείται αυτόματα με τον ειδικό αισθητήρα που διαθέτει. Η τελική ταχύτητα του Scrambler SCR-E ανέρχεται στα 25 χλμ./ώρα και η τιμή του ανέρχεται στα 1.900 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store