Το πρώτο Tesla Cybertruck παραγωγής

Μπορεί η παραγωγή του Tesla Cybertruck να πέρασε από χίλια κύματα, να έγινε γνωστό για τους λάθος λόγους (το viral βίντεο με το πόσο αλεξίσφαιρο είναι), αλλά το ηλεκτρικό Pickup της Tesla πήρε σάρκα και οστά στην κολοσσιαία μονάδα της εταιρείας στο Texas. Αν μη τι άλλο, όσοι το είχαν προπαραγγείλει από το 2019 μπορούν πλέον να αρχίσουν να χαμογελούν.

Οι εργαζόμενοι ποζάρουν περιχαρείς γύρω από το πρώτο όχημα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής (την είδηση έσπευσε να αναδημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Elon Musk συγχαίροντας την ομάδα), κρύβοντας εξ ολοκλήρου σχεδόν το αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει πάντως, συνηγορούν στο συμπέρασμα πως το δημιούργημά τους ίσως δεν διαφέρει πολύ από τα πρωτότυπα που βρέθηκαν στους δρόμους τελευταία. Στο εμπρός και το πίσω μέρος ξεχωρίζει η φωτιστική ταινία τύπου LED. Η πόρτα της καρότσας είναι συρόμενη, επιτρέποντας έτσι τη φόρτωση ακόμα και μοτοσυκλέτας. Όσοι επιζητούν μεγάλη χρωματική ποικιλία μάλλον ατύχησαν, διότι το μοντέλο θα διατίθεται μόνο σε ασημί απόχρωση. Η Σπαρτιάτικη φιλοσοφία παραμένει και στο εσωτερικό με την κεντρική οθόνη αφής να ξεχωρίζει, ενώ μια ακόμα οθόνη είναι τοποθετημένη μέσα στο τιμόνι.

Ανάλογα με την επιθυμητή διαμόρφωση, το Cybertruck θα είναι διαθέσιμο με έναν, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες. Με τον ένα ηλεκτροκινητήρα η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα και οι υπόλοιπες εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες. Για το απλό μοντέλο, η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα θα έρχεται σε 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα τερματίζει στα 177 χλμ./ώρα. Με τα δύο μοτέρ θα επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα θα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα. Για όποιον επιζητά το κάτι παραπάνω, ενδείκνυται η έκδοση με τα 3 μοτέρ που καταφέρνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική 210 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η Αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία, της τάξης των 800 χιλιομέτρων και μεγάλες δυνατότητες ρυμούλκησης, αγγίζοντας τους 6,35 τόνους.

Η ημερομηνία παρουσίασης της ολοκληρωμένης εκδοχής του αυτοκινήτου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο πιθανότατα αυτή θα λάβει χώρα μέσα στον Σεπτέμβρη. Τότε θα μάθουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τις τιμές, ενώ μια μικρή παρτίδα θα προδοθεί στους ιδιοκτήτες. Η παραγωγή θα ξεκινήσει με αργούς ρυθμούς, μέσα στο 2024 όμως μπορεί να αυξηθεί από 250.000 έως 500.000 κομμάτια ετησίως, σύμφωνα με τον Musk, ο οποίος εκτιμά πως το μοντέλο παραγωγής θα είναι καλύτερο από το πρωτότυπο.

Η κατηγορία των Pickup είναι η δημοφιλέστερη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νέο Tesla θα κληθεί να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό συμπεριλαμβανομένου μοντέλα όπως τα τα Rivian R1T, Ford F-150 Lightning, Chevrolet Silverado EV, Ram 1500 REV, GMC Sierra EV και Hummer EV.

Get it on Google Play Download on the App Store