Πού και πώς παράγεται το νέο Kia EV3 (+video)

Η Kia γιόρτασε τα εγκαίνια του εργοστασίου Gwangmyeong EVO, της πρώτης αποκλειστικής μονάδας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ομίλου Hyundai Motor. Έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 150.000 οχημάτων και ξεκίνησε με την παραγωγή του EV3, για να ακολουθήσει το EV4 το πρώτο εξάμηνο του 2025. Για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του έργου, η Kia φιλοξένησε 150 καλεσμένους κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο εν λόγω νέο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένου του Jun Young Choi, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Επικεφαλής του Τμήματος Εγχώριας Παραγωγής της Kia, και του Seung Won Park, Δημάρχου της πόλης Gwangmyeong.

«Η ολοκλήρωση του εργοστασίου Kia Gwangmyeong EVO εδραιώνει το πρώτο βήμα της Kia ως ηγέτη των EV μετά το επαναλανσάρισμα της επωνυμίας της εταιρείας το 2021. Με στόχο την παροχή λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, θα πρωτοστατήσουμε στην καινοτομία στην αγορά EV και θα εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας για να βοηθήσουμε στην παράδοση ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Jun Young Choi, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην εκδήλωση.

Προκειμένου να ανταποκριθεί με ευελιξία στις αλλαγές της παγκόσμιας ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, η Kia προετοιμάζεται σταθερά για την παραγωγή EV μοντέλων στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις της. Στο εργοστάσιο Gwangmyeong EVO η συνολική επένδυση έφτασε τα 401,6 δισεκατομμύρια KRW (274 εκατομμύρια ευρώ) σε περίπου 60.000 τετραγωνικά μέτρα.  Επιπλέον, το εργοστάσιο έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τη μετατροπή σε πλήρη κλίμακα σε ηλεκτροκίνηση, εστιάζοντας σε διαδικασίες «φιλικές προς το περιβάλλον» και «φιλικές προς τους εργαζόμενους». Το φανοποιείο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, ενώ τα οικολογικά διαπιστευτήρια του βαφείου έχουν αυξηθεί με την εφαρμογή της μεθόδου 3C1B με βάση το νερό αντί της προηγούμενης 3C2B με βάση το λάδι. Έχει επίσης εισαχθεί νέος εξοπλισμός για τη βελτίωση της ευημερίας και τη μείωση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων στο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων μηχανημάτων που μπορούν να εγκαταστήσουν αυτόματα μπαταρίες υψηλής τάσης, τροχούς και ελαστικά στα οχήματα.

Μετά την τελετή ολοκλήρωσης του εργοστασίου Gwangmyeong EVO, η Kia θα αυξήσει την κατασκευή των EV. Η μαζική παραγωγή του EV3, του μικρού πλήρως ηλεκτρικού SUV της μάρκας, ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το EV3 είναι το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Kia μετά το Kia EV6, το πλήρως ηλεκτρικό crossover SUV της που λανσαρίστηκε το 2021 και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Kia EV9 που κυκλοφόρησε το 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store