Η Hyundai πέρασε τα 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα!

Η Hyundai Motor Company γιόρτασε σήμερα ένα σημαντικό ορόσημο, αυτό της παραγωγής των 100 εκατομμυρίων και ενός οχημάτων, 57 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις ταχύτερες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Προς τιμήν αυτού του ορόσημου, η Hyundai Motor πραγματοποίησε μια τελετή στο εργοστάσιό της στην Ulsan στην Κορέα. Η εταιρεία παρέδωσε το 100 εκατομμυριοστό και πρώτο της όχημα, ένα Ioniq 5, απευθείας σε έναν πελάτη.

«Η επίτευξη παγκόσμιας σωρευτικής παραγωγής 100 εκατομμυρίων οχημάτων είναι ένα σημαντικό ορόσημο που κατέστη δυνατό χάρη στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο που επέλεξαν και υποστήριξαν την Hyundai Motor από την αρχή», δήλωσε ο Jaehoon Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Company. «Η ανάληψη τολμηρών προκλήσεων και η συνεχής επιδίωξη της καινοτομίας μας έδωσε τη δυνατότητα να επιτύχουμε ταχεία ανάπτυξη και θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε «ένα βήμα παραπέρα» προς άλλες 100 εκατομμύρια μονάδες ως αλλαγή παιχνιδιών κινητικότητας».

Το εργοστάσιο Ulsan, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968, έχει σημαντική ιστορική σημασία ως «γενέτειρα της ανάπτυξης της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας». Το Ulsan Plant είναι ένας κεντρικός κόμβος για την ηλεκτροκίνηση και η εταιρεία δημιουργεί μια αποκλειστική εγκατάσταση ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στο χώρο. «Κάθε εργαζόμενος στη Hyundai Motor έχει συμβάλει στη συσσώρευση 100 εκατομμυρίων μονάδων μέσω της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής τους», δήλωσε ο Dong Seock Lee, Πρόεδρος και Επικεφαλής Εγχώριας Παραγωγής της Hyundai Motor Company. «Αυτή η ευοίωνη περίσταση είναι μόνο το πρώτο βήμα προς τη μελλοντική εποχή ηλεκτροκίνησης που θα ηγηθεί η Hyundai Motor».

Αυτό το ιστορικό επίτευγμα ακολουθεί τη συνεχή ανάπτυξη της Hyundai Motor, που τροφοδοτείται από το λανσάρισμα της premium μάρκας Genesis, της μάρκας υψηλών επιδόσεων N και την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων όπως το Ioniq 5 που βασίζεται στην ηλεκτρική παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα (E-GMP). Πληροφοριακά, έως το 2013 είχαν κατασκευαστεί σε όλα τα εργοστάσια της Hyundai 50 εκατομμύρια οχήματα.

Πέρυσι, η Hyundai Motor βασίστηκε σε αυτή τη δυναμική ιδρύοντας το Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της Hyundai Motor Group στη Σιγκαπούρη (HMGICS), μια νέα ιδέα ενός έξυπνου κόμβου αστικής κινητικότητας. Οι καινοτόμες πλατφόρμες παραγωγής και οι προηγμένες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν εκεί, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), των ρομπότ και των έξυπνων εργοστασίων, πρόκειται να εισαχθούν σε μελλοντικά εργοστάσια παραγωγής, όπως το Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA), μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα της παραγωγής. Η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί και να επεκτείνεται, βασιζόμενη στην επιτυχία και τη δέσμευσή της για αριστεία.

Get it on Google Play Download on the App Store