Εκδρομή στην Αίγινα με το Kia XCeed

Στο www.autogreeknews.gr λατρεύουμε τα αυτοκίνητα, αλλά και τις εκδρομές, αφού μεταξύ τους συνδέονται άμεσα. Τα οδοιπορικά που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια είναι πολλά, όπως στη Μύκονο πιο πρόσφατα, στη Βυτίνα και στο Μέτσοβο τον περασμένο χειμώνα, το φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Αράχωβα και στα Καλάβρυτα, το περασμένο καλοκαίρι στην Κέρκυρα, στην Άνδρο, στο Πόρτο Χέλι, Π. Επίδαυρο, Πόρο, Μέθανα, Ναύπλιο, Λευκάδα κ.λπ. (δείτε τα εδώ).

Δείτε ακόμα: Ελαφρώς μεταχειρισμένα Kia με εγγύηση

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήσαμε μία ακόμα καλοκαιρινή εκδρομή, αυτή τη φορά σε ένα πολύ δημοφιλές νησί που βρίσκεται πολύ κοντά από το λιμάνι του Πειραιά, την Αίγινα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα με το καράβι, ενώ υπάρχουν πολλά δρομολόγια καθημερινά και το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τέσσερα άτομα με ένα αυτοκίνητο, κυμαίνεται μεταξύ 85 έως 120 ευρώ (ανάλογα την εταιρεία).

Δείτε ακόμα: Kia με δόση 1% και 5 χρόνια δωρεάν service

Ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει μια μονοήμερη εκδρομή ή τις διακοπές του και να απολαύσει τις ομορφιές που προσφέρει απλόχερα το νησί, σε κάθε άκρη του και σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αίγινας είναι ο Ναός της Αφαίας, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από την πόλη της Αίγινας, κοντά στη μεγάλη, αμμώδη και ρηχή παραλία της Αγίας Μαρίνας. Άλλες γνωστές παραλίες του νησιού είναι η Πέρδικα με τα πιο βαθιά νερά, η Σουβάλα με άμμο και βότσαλο και ο Μαραθώνας με την αμμουδιά.

Δείτε ακόμα: Kia XCeed 1.4 T-GDi vs VW T-Roc 1.5 TSI

Φυσικά, δεν είναι οι μόνες, αφού υπάρχουν ακόμα οι παραλίες Κλίμα, Πόρτες, Βάγια, Καβουρόπετρα, Κολώνα κ.α. Εκτός όμως από τις παραλίες και τα διάσημα και πεντανόστιμα φιστίκια Αιγίνης (ΠΟΠ), η Αίγινα είναι ξακουστή και για το ναό του Αγίου Νεκταρίου, με την επιβλητική εκκλησία και το πολύ περιποιημένο μοναστήρι λίγο πιο πάνω, όπου υπάρχει και τάφος του Αγίου. Μάλιστα φέτος, γιορτάζονται τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου και αυτό το γεγονός αποτελεί ένα ακόμα λόγο, για να ταξιδέψει κανείς στην Αίγινα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Kia XCeed 1.4 T-GDi 140 hp (+video)

Συνοδός μας σε αυτό το ταξίδι στην Αίγινα, ήταν το νέο μικρομεσαίο crossover μοντέλο Kia XCeed, για το οποίο δεν έλειψαν οι ερωτήσεις και τα πολύ κολακευτικά σχόλια που ακούγαμε από τον κόσμο, όταν το αντίκριζε. Ο δυναμικός και ελκυστικός του σχεδιασμός προσελκύει αμέσως το ενδιαφέρον, ενώ αποσπά πολύ θετικές κριτικές και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ως σύνολο.

Το πολύ προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό του, εξυπηρετεί με άνεση τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων με τις αποσκευές τους (426 λτ.), ενώ ο οδηγός απολαμβάνει την πολύ καλή οδική του συμπεριφορά. Παρά τις 19 ιντσών ζάντες που διέθετε το αυτοκίνητο της δοκιμής, έχει πολύ ποιοτικό πάτημα στο δρόμο, με χαμηλό θόρυβο κύλισης και φιλτράρει αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Δείτε ακόμα: Kia XCeed 1.4 T-GDi ή Sportage 1.6 CRDi Hybrid;

Ταυτόχρονα οι ανεξάρτητες αναρτήσεις με την ειδική ρύθμιση (σε σχέση με το Ceed), επιτρέπουν στον οδηγό να εκμεταλλευτεί πλήρως τα αποθέματα ισχύος που ιδιαίτερα πολιτισμένου, γραμμικού και αποδοτικού κινητήρα των 1.4 λτ. με τους 140 ίππους και τα 242 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ.). Εκτός από τον 1.4 T-GDi κινητήρα, το XCeed προσφέρεται με τον 1.0 T-GDi 120 PS, τον 1.6 T-GDi 204 PS και τους πετρελαίου 1.6 CRDi 115 PS και 136 PS, σε τιμές που ξεκινούν από 20.790 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store