Το θηριώδες Jeep που καθαρίζει τα βουνά

Στην Αμερική υπάρχει ένα Jeep, που κυριολεκτικά φροντίζει για την καθαριότητα των βουνών και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της αντιπυρικής προστασίας.

Το JTe Ηybrid, όπως ονομάζεται, αποτελεί υβρίδιο μεταξύ Wrangler και Gladiator, έχοντας κατασκευαστεί από την Unofficial Use με εξαρτήματα της Quadratec. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε ως Wrangler 4Xe Rubicon, όμως στη συνέχεια αποχωρίστηκε το πίσω μέρος του για χάρη της καρότσας. Οι μετατροπές δεν σταμάτησαν εκεί, περιλαμβάνοντας ακόμα αναβαθμισμένη ανάρτηση, χωμάτινα ελαστικά, νέες ζάντες και επίσης νέο προφυλακτήρα, που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη γωνία προσέγγισης και «εργάτη». Η καρότσα δεν προέρχεται από το Gladiator, αλλά είναι 26,7 εκατοστά μεγαλύτερη από εκείνη του pick up της Jeep και συνιστά την κύρια αιτία, που πολλές εκτός δρόμου διαδρομές στις Η.Π.Α. είναι πλέον καθαρές.

Το JTe αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Tread Lightly!, που έχει ως σκοπό την απομάκρυνση σκουπιδιών από 50 off road διαδρομές σε ισάριθμες πολιτείες της Αμερικής. Το «απορριμματοφόρο» Jeep έχει μέχρι στιγμής καθαρίσει εκτός δρόμου μονοπάτια σε 14 πολιτείες, συνδράμοντας στην απομάκρυνση 39 ολόκληρων τόνων σκουπιδιών! Η επιλογή του plug-in υβριδικού συνόλου (και ο λόγος που δεν επελέγη εξαρχής το Gladiator, καθώς δεν προσφέρεται ως 4xe) ήταν απολύτως στοχευμένη, όχι τόσο από πλευράς ισχύος όσο ως δήλωση, πως τα καθαρά 4×4 μπορούν να είναι εξαιρετικά στο off roading. Φυσικά, δεν «χαλάνε» κανέναν οι 380 ίπποι και τα 637 Nm, που προέρχονται από τη σύμπραξη του 2.0λιτρου τούρμπο βενζινοκινητήρα και των δυο ηλεκτροκινητήρων.

Get it on Google Play Download on the App Store